Câinii comunitari, aduşi în Deva cu dubiţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi câini comunitari au fost aduşi în municipiul Deva de persoane necunoscute venite în oraş cu dubiţe de transport, informează Rompres. Viceprimarul municipiului Deva Florin Oancea

Mai mulţi câini comunitari au fost aduşi în municipiul Deva de persoane necunoscute venite în oraş cu dubiţe de transport, informează Rompres.
Viceprimarul municipiului Deva Florin Oancea susţine că autorităţile locale au fost sesizate de cetăţeni, care susţin că au văzut cum animalele au fost lăsate libere în oraş, din diferite maşini. "Nu ştim de unde sunt aduşi câinii, dar acest aspect este întâlnit şi în alte localităţi. Am primit informaţii că un grup de 10-15 câini ar fi fost abandonat chiar în zona Pieţei Centrale a municipiului Deva", a afirmat Oancea. Cetăţenii au început să se plângă că animalele s-au adunat în haite şi atacă trecătorii. "M-au înconjurat în plină zi, într-un loc situat în spatele cinematografului din Deva. Cred că erau vreo 15 câini. Am avut noroc cu un domn care a intervenit şi m-a salvat din mijlocul lor", afirma Elena Bozan, din localitate.
Primăria Deva a declanşat, în urmă cu trei luni, o amplă campanie de ridicare a câinilor vagabonzi de pe străzile oraşului. Aproape o mie de câini comunitari au fost prinşi şi duşi la un adăpost situat la marginea municipiului, animalele bolnave fiind eutanasiate. Reprezentantul autorităţilor locale a precizat că acţiunea de ridicare a câinilor vagabonzi de pe străzi va continua. Potrivit datelor statistice, peste 1.100 de persoane au fost muşcate de câinii comunitari din Deva, în ultimii doi ani, un sfert dintre victime necesitând tratament antirabic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite