Caii cu SIDA, salam pentru UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare, Ioan Rusu, în Mureş există peste 18.000 de cai din care, confirmaţi, 1.080 au anemie infecţioasă, boală cunoscută şi sub denumirea de SIDA

Potrivit directorului Direcţiei Sanitar-Veterinare, Ioan Rusu, în Mureş există peste 18.000 de cai din care, confirmaţi, 1.080 au anemie infecţioasă, boală cunoscută şi sub denumirea de SIDA cailor.
"La această oră, cam 80% din efectivele de cai sunt evaluate. Ne-am oprit cât au fost problemele cu gripa aviara, însă continuăm acţiunea. Caii solicitaţi pentru consum uman, în condiţiile în care carnea lor nu prezintă risc pentru sănătatea umană, vor fi direcţionaţi spre abatoare autorizate din ţară, pentru că la noi în judeţ nu există aşa ceva", a spus Ioan Rusu. Acesta a confirmat că una dintre direcţiile în care aceşti cai vor ajunge este abatorul din Alexandria, după care ei sunt exportaţi în ţările Uniunii Europene, pentru a fi transformaţi în salam. Directorul DSV Mureş a mai spus că, în funcţie de greutate, rasă şi vârstă, un asemenea cal se vinde cu sume cuprinse între 15 şi 40 milioane de lei vechi. Menţionăm că în urma angajamentelor luate la UE, România trebuie să scape de caii care au această boală până în octombrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite