Cai de 10.000 euro, scoşi la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cai de 10.000 euro, scoşi la vânzare
Cai de 10.000 euro, scoşi la vânzare

Peste 100 de cai de rasă aduşi de proprietari din toate colţurile ţării au putut fi admiraţi, ieri, la expoziţia cu vânzare din comuna Radovan.

Lipiţanii, greii şi semi-greii româneşti au făcut deliciul sutelor de vizitatori din localitate sau din comunele din apropiere care au venit special la expoziţia cu vânzare organizată ieri pentru prima dată în localitate.

Proprietari din Arad, Cluj, Timişoara, Ploieşti sau Rădăuţi au defilat pe rând cu animalele, smulgând ropote de aplauze din partea oamenilor veniţi la bâlci.

Evenimentul de ieri a fost prilej pentru crescătorii de cai din ţară să schimbe impresii dar şi să încheie câteva tranzacţii. În funcţie de rasă şi pedigree, caii s-au vândut cu preţuri între 3.500 şi 5.000 de euro, însă cel mai valoros a fost un semi-greu românesc, evaluat de proprietarul Vasile Horăndău din Rădăuţi la aproximativ 10.000 euro.

Deşi mulţi crescători i-au dat târcoale lui „Furie”, în cele din urmă animalul care cântăreşte aproximativ 800 kilograme nu a fost vândut.

Autorităţile locale, care au sărbătorit cu această ocazie şi ziua comunei, vor să aducă la anul atracţii noi în expoziţie. „Sperăm ca la anul să putem face şi o expoziţie de câini, pe lângă cea de cai”, a spus primarul comunei Radovan, Aurică Cârstianu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite