Cadrele didactice din Buzău suspendă protestele, anunţă Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu

Profesorii din Buzău suspendă protestele şi intră de luni în clase, anunţă ministrul Educaţiei Daniel Funeriu, citat de Mediafax.

După aproape o lună de la declanşarea grevei genereale, cadrele didactice au discutat cu delegaţia sindicaliştilor din învăţământ şi au luat decizia de a suspenda protestele.

Ne îndreptăm spre soluţionarea situaţiei din Buzău. Am decis, în interesul elevului, ca de luni cadrele didactice buzoiene să intre la clase. Am discutat, totodată, o serie de măsuri pentru ca problemele din Buzău să aibă o soluţie rezonabilă. Vom elabora un document în care vom finaliza toate aceste probleme", a declarat Funeriu, potrivit Mediafax.

Protestul va continua pe altă formă, având în vedere că în urma discuţiilor de aproape două ore nu s-a ajuns la o concluzie comună.

"Problema este rezolvată pentru moment, dar soluţiile vor fi găsite împreună cu ministrul Educaţie. Ne cerem scuze faţă de părinţi şi de elevi pentru situaţia creată, orele vor fi recuperate", a sus Preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Buzău, profesorul Ion Dobre.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite