Braşov: Cadavrul tinerei care a decedat în Bucegi a fost recuperat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Cadavrul tinerei care a decedat în Bucegi a fost recuperat
Braşov: Cadavrul tinerei care a decedat în Bucegi a fost recuperat

Salvatorii montani din Buşteni au recuperat, duminică după-amiază, în urma unei operaţiuni care a durat aproximativ şapte ore, corpul neînsufleţit al turistei care cu o zi în urmă a căzut într-o prăpastie adâncă de peste o sută de metri, în zona Valea Albă din Masivul Bucegi.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, un număr de 14 salvatori montani au participat, duminică, la acţiunea de recuperare a trupului neînsufleţit al turistei în vârstă de 30 de ani, care sâmbătă, în timp ce se afla cu un grup de prieteni pe munte, a alunecat într-o prăpastie.

Haiduc a precizat că acţiunea de recuperare a început duminică dimineaţă la ora 7.30 şi a fost dificilă din cauza ceţii şi a vântului care bate cu viteză de peste 70 de kilometri la oră. La ora transmiterii acestei ştiri, salvamontiştii transportau trupul neînsufleţit al femeii către telecabina care face legătura între staţiunea Buşteni şi platoul Bucegi.

Femeia şi-a pierdut viaţa, sâmbătă, după ce a alunecat într-o prăpastie pe un traseu montan situat între Coştila şi Valea Albă din Masivul Bucegi, zonă foarte greu accesibilă, unde urcă în special alpiniştii experimentaţi. Salvamontiştii au încercat să recupereze cadavrul sâmbătă, plecând în jurul orei 16:00 în zona unde a avut loc incidentul, însă au renunţat la acţiune la lăsarea întunericului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite