Cad pietre şi stâlpi de curent în Caraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ASTĂZI, ORA 10.30: Vântul puternic şi nivelul ridicat al cotelor râurilor au produs pagube în mai multe localităţi din judeţ

Topirea bruscă a zăpezii a afectat 17 locuinţe din cartierul Măgura al oraşului Bocşa.

„Aici, cele mai multe case sunt ridicate fără autorizaţie de construcţie şi în zone inundabile. Va trebui analizată situaţia şi poate persoanele respective vor fi chiar mutate din zonă, pentru că nu este exclus ca la o următoare viitură casele să fie luate˝, a spus prefectul judeţului, Octavian Ţunea. De ieri, au fost inundate  şi mai multe terenuri din Lunca Caraşului.

Apa şi vântul s-au dezlănţuit azi noapte şi de dimineaţă în tot Caraşul. La Anina, un zid de sprijin al spitalului a fost afectat de infiltraţii cu apă, dar şi câteva ziduri de la casele din cartierul Steierdorf din oraş. Conductele de scurgere de sub drumul din Ciuchici s-au colmatat, iar drumarii erau de la ora 10.00 pe teren pentru a repara pagubele.

La Berzeasca au avut loc dislocări de stânci între Cozla şi Bigăr, iar din cauza infiltraţiilor, 75 de metri de ziduri de sprijin au fost degradaţi. La Sasca Montană, în urma unei prăbuşiri de teren, un alt zid, care datează  din secolul al XIX-lea, a fost afectat. Din cauza vântului puernic, 19 localităţi din judeţ au rămas, aseară, fără curent electric, însă situaţia s-a remediat în jurul orei 21.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite