Cabanierii deschid sezonul de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunile Straja şi Parâng sunt pregătite pentru turişti chiar dacă zăpada abundentă de zilele trecute, care anticipa deschiderea sezonului de schi, s-a topit pe alocuri. În staţiunea

Staţiunile Straja şi Parâng sunt pregătite pentru turişti chiar dacă zăpada abundentă de zilele trecute, care anticipa deschiderea sezonului de schi, s-a topit pe alocuri.

În staţiunea Parâng stratul de zăpadă măsura în urmă cu o săptămână şi 50 de centimetri. „După previziunile meteorologilor dar şi ale bătrânilor, sunt şanse bune ca de la mijlocul lui noiembrie să se schieze”, a spus Emil Părău, unul dintre cei mai cunoscuţi cabanieri din Straja.

Zăpadă doar la înălţime

În staţiune sunt şi acum turişti care au mai multe alternative de recreere: explorări de peşteri, alpinism, trasee pe crestele munţilor sau slujbele de la un schit ridicat în inima muntelui. Cei care vor să simtă omătul sub picioare o pot face de la cota 2.000 în sus, unde stratul de nea a rezistat încălzirii.

„Dacă ninge două zile consecutiv, în a treia se poate da drumul la schi. Cabanele sunt gata, preţurile la cazare nu vor creşte foarte mult. Spre exemplu, anul trecut un loc ajungea la 30 - 40 de lei, iar acum mai punem un 10 lei.

 Sunt şi locuri mai scumpe”, a declarat Ioan Gherghely, un cabanier din Parâng. Odată cu debutul sezonului de schi, după previziunile cabanierilor, în fiecare sfârşit de săptămână vor ajunge peste 12.000 de turişti, la schi, în cele două staţiuni ale Văii Jiului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite