O puternică viitură a rupt un drum forestier şi un podeţ în zona Cabanei Gura Râului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O puternică viitură a rupt un drum forestier şi un podeţ în zona Cabanei Gura Râului
O puternică viitură a rupt un drum forestier şi un podeţ în zona Cabanei Gura Râului

O puternică viitură produsă miercuri seară a rupt un drum forestier şi un podeţ din zona cabanei Gura Râului de lângă Zărneşti (jud. Braşov), o maşină rămânând blocată, transmite corespondentul NewsIn.

Viitura, care s-a produs din cauza scurgerilor puternice de apă de pe versanţi, în timpul unei ploi torenţiale care nu a durat mai mult de 30 de minute, a umflat unui pârâu din zonă. Viitura a rupt o porţiune dintr-un drum forestier, dar şi o jumătate a unui podeţ aflat în imediata apropiere a Cabanei Gura Râului.

Localnicii spun că apa a venit brusc atât de mare, încât nu au ştiut ce să mai facă. Lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit operativ, reuşind să devieze cursul viiturii, astfel că foarte puţine curţi ale caselor din zonă au fost inundate.

Anul trecut s-a întâmplat un lucru asemănător în aceeaşi zonă, după care Primăria Zărneşti a investit peste două miliarde de lei în lucrări de amenajare. Am ridicat un zid de protecţie, care şi-a dovedit acum utilitatea, limitând, oarecum viitura. Din păcate, apa avenit atât de mare şi cu atâta forţă, încât ar fi luat pe sus şi maşinile de pompieri. Acum am adus în zonă oameni şi utilaje, care lucrează la refacerea şi podeţului afectat de viitură. Am adus şi câteva basculante cu pietre pentru a reface drumul“, a declarat primarul Oraşului Zărneşti, Dorel Bârlădeanu.

O furtună puternică s-a produs, miercuri seară, în municipiul Deva, din judeţul Hunedoara. Ploaia torenţială a durat o jumătate de oră, inundand aproape toate străzile din municipiu. La sensul giratoriu din centrul Devei, şoferii nu au mai putut înainta, apa ajungând la 50 de centimetri.

Din cauza vântului puternic, terase din centrul municipiului au fost aruncate la zeci de metri de locul unde se aflau, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi la pământ. Un cartier întreg, cel mai mare din Deva, Micro 15, a fost lăsat în intuneric după furtună, alimentarea cu energie fiind întreruptă. Potrivit purtătorului de cuvant al ISU Hunedoara, Anemona Doda, pagubele urmează să fie evaluate în zilele următoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite