CTP: Steneogramele nu demonstrează decât că Vîntu are o boală pshică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editorialistul Cristian Tudor Popescu a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că decizia cercetării lui Sorin Ovidiu Vîntu în stare de libertate dovedeşte că procurorii care au instrumentat cazul nu s-au documentat suficient, adăugând că steneogramele nu sunt decât o probă că SOV suferă de o boală psihică.

"Justiţia română face din nou un gest riscant, aşa cum s-a întâmplat în cazurile Căşuneanu, Locic, Becali, Diaconescu, Popoviciu şi chiar în cazul Vîntu, spuneam şi ieri (miercuri, n.r.) că şansele ca domnul vîntu să rămână în arest sunt mici şi exact asta s-a întâmplat", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul afirmă că din această decizie rezultă că procurorii din România "nu sunt în stare să instrumenteze în mod profesionist un dosar pentru ca el să fie acceptat de către instanţă". "Acesta este al "n"-lea caz în care se întâmplă acest lucru. Asupra acestui pericol avertizam în seara trecură, spunând că şansele de eliberare a domnului Vîntu sunt mari", a mai spus CTP.

"Nu cunoşteam atunci (miercuri, n.r.) stenogramele, le-am văzut şi eu azi, şi concluzia pe care am tras-o în editorialul din Gândul, după ce am citit stenograma cu racheţii, cu sutele de racheţi omorâţi de Vîntu din ordinul lui Măgureanu şi îngropaţi în dealurile Moldovei... Dacă aşa ceva poate să fie o probă pentru altceva decât boală psihică, decât delir verbal şi nu pentru o reală ameninţare la adresa cuiva. Dacă aşa ceva poate să fie o bază de arestare... şi iată că nu a fost. Pe baza acelei stenograme mi se pare imposibil ca SOV să fie reţinut. Atunci mă întreb: de ce fac domnii procurori astfel de demersuri? Nu este primul, este al nu-ştiu-câtelea. Demersuri nepregătite, insuficient documentate. Dânşii nu ştiu care sunt regulile, cerinţele?", a mai spus Tudor Popescu.

"Nu se bucură nimeni că SOV este judecat în stare de libertate, dar, în acelaşi timp, justiţia din România are o mare problemă. Poate că doar Adrian Năstase să mai fi atins coeficienul de imagine negativă pe care îl are Sorin Ovidiu Vîntu în opinia publică românească. SOV are un coeficient negativ imens de imagine. Dacă, Doamne fereşte, moare mâine, nu va vărsa nimeni o lacrimă pentru el. Nici nu ştiu cine va veni la înmormântare, cu excepţia familiei", a completat editorialistul Cristian Tudor Popescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite