CSM ia în vizor haosul din Magistratură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să analizeze, la 9 septembrie, oportunitatea unor modificări legislative în ceea ce priveşte concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii.

CSM ia în calcul să mai organizeze un concurs de intrare în Magistratură în acest an. În această sesiune, concursul va fi continuat doar de cei 72 de candidaţi care au promovat testul-grilă, din cei peste 3.200 înscrişi.

Preşedintele CSM, judecătoarea Florica Bejinaru, a arătat că sistemul judiciar se află într-o situaţie excepţională având în vedere şi numărul mare de posturi vacante din Justiţie. Procurorul Dan Chiujdea, membru al CSM, a susţinut că o eventuală modificare a regulamentului nu se poate aplica în cadrul actualului concurs, care este în derulare.

„Din punctul meu de vedere, această modificare a regulamentului nu s-ar putea aplica, chiar dacă ar fi adoptată de plenul CSM, pentru actualul concurs aflat în derulare. Dacă noi am permite coborârea mediei, ar trebui în timpul concursului să permitem schimbarea regulilor, ceea ce este de neacceptat, inadmisibil", a declarat Chiujdea.

Cu majoritate de voturi, membrii CSM au decis continuarea examenului de către cei 72 de candidaţi care au reuşit să obţină peste 70 de puncte la testul-grilă, probă eliminatorie.

"Sistemul judiciar se află într-o situaţie excepţională. Vom discuta oportunitatea ca în acest an să mai putem organiza încă un concurs de admitere în Magistratură."
Florica Bejinaru
preşedinte CSM

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite