CSM s-a sesizat în cazul procurorului care a cerut demisia lui Băsescu şi a Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Superior al Magistraturii a sesisat  Inspecţia Judiciare în legătură cu declaraţiile făcute de  procurorul Florin Roman, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad    


Potrivit unui comunicat al CSM având în vedere declaraţiile publice făcute în cursul zilei de astăzi, de procurorul Florin Roman, din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, la un post de televiziune cu acoperire naţională, Inspecţia Judiciară de pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu, urmând ca potrivit competenţelor ce îi revin, să efectueze verificări pentru a stabili dacă în cauză există indicii cu privire la săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute  de art. 99 lit. c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorului şi procurorului, republicată (desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu).

Florin Roman cere demisia Guvernului şi a lui Băsescu: "Trebuia să-mi exprim părerea"

Procurorul arădean Florin Roman susţine demisia Guvernului şi a preşedintelui Băsescu şi a anunţat că va fi prezent la următorul protest care va avea loc în Arad. Procurorul cere şi demisia ministrului de Interne Traian Igaş.

"De multă vreme mă macină sentimentul de inutilitate, făcând parte dintr-un sistem atât de complicat şi prins în propriile nonvalori. Trebuia să-mi exprim părerea" a declarat Florin Roman pentru Antena 3.

"Susţin din tot sufletul ceea ce manifestă acum oamenii paşnici. (...) Starea de spirit este cea de lehamite faţă de un Guvern ticălos", a adăugat procurorul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite