PREMIERĂ CSM a aprobat solicitarea judecătoarei care vrea cetăţenia maghiară. Melinda Codreanu: "Mi-e frică să nu se introducă ulterior o interdicţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de judecata
Sala de judecata

Plenul CSM a aprobat astăzi solicitarea judecătoarei Melinda Codreanu, de la Judecătoria Sfântu Gheorghe, de începere a procedurilor legale pentru obţinerea cetăţeniei maghiare. Judecătoarea Melinda Codreanu ceruse să afle dacă, în calitate de judecător, poate avea dublă cetăţenie.

La aflarea veştii privind aprobarea solicitării sale, judecătoarea Melinda Codreanu din Sfântul Gheorghe şi-a exprimat atât bucuria, cât şi temerile legate de posibilele consecinţe ale demersului de obţinere a dublei cetăţenii.

O judecătoare din Sfântu Gheorghe vrea cetăţenie maghiară. CSM: nu există vreo interdicţie expresă

Melinda Codreanu: "Mă bucur foarte mult"

„Mă bucur foarte mult de decizia luată de plenul Consiliului Superior al Magistraturii, pentru că înseamnă că am libertatea de opţiune. Pe de altă parte însă, după ce am trimis solicitarea, m-am mai gândit şi încă nu am luat o decizie să depun actele, pentru că mi-e frică să nu se introducă ulterior o interdicţie, având în vedere că nu e previzibilă legislaţia noastră”, a declarat Melinda Codreanu pentru infocsm.ro.

Un procuror din Vatra Dornei are cetăţenie moldovenească

În ceea ce priveşte motivele care au determinat-o să adreseze plenului CSM această solicitare, judecătoarea Melinda Codreanu a declarat că poate beneficia de acest drept, din moment ce are naţionalitate maghiară, şi că familia sa a depus deja actele pentru a obţine cetăţenia maghiară.


Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Resurse Umane a CSM, în instanţele şi parchetele din România există câteva cazuri de magistraţi care au dublă cetăţenie, şi nu numai din spaţiul UE. Este vorba, de exemplu, de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, care are şi cetăţenie moldovenească.


Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite