CSM U Remin are bani, dar nu şi stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CSM U Remin are bani, dar nu şi stadion
CSM U Remin are bani, dar nu şi stadion

Echipa băimăreană este printre puţinele cluburi de rugby din ţară care, la această oră, nu are probleme financiare. Având de disputat pe teren propriu încă şase meciuri până la încheierea campionatului, băimărenii sunt în căutarea unui teren de joc, având în vedere că Stadionul „Lascăr Ghineţ” este încă în reparaţii.

Fiind catalogată drept una dintre cele mai stabile echipe din municipiu atât financiar, cât şi sportiv, CSM U Remin Baia Mare pare să nu aibă nicio problemă financiară, cel puţin pentru următoarea perioadă. Dacă cluburile Dinamo sau chiar Steaua Bucureşti au anunţat probleme grave financiare, băimăreni sunt mulţumiţi de bugetul pe care îl au la ora actuală. „În ceea ce priveşte banii, pentru următoarele trei luni nu putem să ne plângem. Avem asigurate toate plăţile şi, dacă Primăria ne va debloca restul banilor, avem asiguraţi banii până la finalizarea campionatului”, a spus preşedintele clubului Călin Matei.
Cu toate acestea, returul campionatului va prinde însă echipa fără posibilitatea de a juca pe propriul stadion. Aflat încă în reamenajare, Stadionul „Lascăr Ghineţ” nu va putea găzdui următoarele meciuri, chiar dacă la începutul lucrărilor, firma ce se ocupă de reabilitarea stadionului spunea că, până în 8 august, terenul va fi practicabil. „Singurul nostru regret este că cele şase meciuri de acasă nu le vom putea juca pe «Lascăr Ghineţ». Ne-am luat toate măsurile de precauţie, astfel că am cerut acordul echipei FC Baia Mare de a juca pe stadionul Dealul Florilor, dar încă nu am primit niciun răspuns”, a mai precizat Matei.
O altă soluţie pentru disputarea meciurilor de acasă este şi fostul stadion „Phoenix”, însă acolo se va ajunge doar dacă FC Baia Mare nu îşi va da acordul disputării meciurilor pe terenul de la Dealul Florilor. Condiţiile de aici nu se ridică la nivelul unui campionat naţional de rugby.

Fiul preşedintelui, o nouă achiziţie

În ceea ce priveşte echipa, lucrurile stau destul de bine. După finalizarea cantonamentului de la Izvoarele Mureşului, considerat cel bun de până acum de antrenorul echipei, Eugen Apjok, doi dintre tinerii sportivi de perspectivă a rugby-ului naţional s-au alăturat clubului băimărean. Este vorba de Ionuţ Neacşu, venit de la Bârlad, şi Tudor Matei fost component al echipei Metrorex Bucureşti. Neacşu este unul dintre cei mai buni tineri fundaşi din România făcând parte şi din lotul naţional U17.
Cel de-al doilea jucător, Tudor Matei, este fiul preşedintelui clubului, Călin Matei, component al lotului naţional şi a câştigat două titluri de campion naţional cu Metrorex Bucureşti. „Situaţia lui Tudor este puţin mai delicată din cauza numelui pe care-l poartă. Însă acesta a fost adus la club datorită jocului său bun şi suntem convinşi că va demonstra «gurilor rele» că este într-adevăr un mare jucător”, a spus Apjok.
„Pentru mine, venirea la Baia Mare a fost o decizie foarte grea. De doi ani sunt tot în scandal, dar acum sper că am făcut alegerea bună. Sper să fie bine şi să ajung titular cât de repede”, a spus tânărul jucător Tudor Matei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite