CSM Oradea a scufundat Capitala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda problemelor financiare de la club, CSM Oradea a cucerit, în weekend, pentru a treia oară consecutiv titlul naţional la polo. Deşi marile rivale Steaua şi Dinamo au făcut investiţii masive în acest sezon, orădenii s-au impus pe final graţie spiritului de luptă al jucătorilor.

Deşi ultimul turneu al play-off-ului Superligii Naţionale s-a disputat în bazinul Floreasca din capitală, poloiştii arădeni şi-au adjudecat matematic titlul cu o etapă înainte de încheierea sezonului, graţie victoriei clare, 15-5, obţinută, sâmbătă, în faţa Rapidului.

Rivalii de la Steaua şi Dinamo au digerat într-o manieră diferită al treilea titlu consecutiv pentru CSM Oradea. „Echipa mea a fost măcelărită la Oradea, în două jocuri cu echipa gazdă.”, a atacat arbitrajele din campionat tehnicianul roş-albaştrilor, Vlad Hagiu.

De partea cealaltă, antrenorul lui Dinamo, Liviu Răducanu, a ţinut să-i felicite cu fair-play pe noii campioni ai României: „Oradea merită titlul. Au avut răbdare şi au clădit o echipă competitivă. Oradea are două bazine superbe, se poate pregăti oricând, pe orice anotimp, iar copiii invadează bazinele şi iarna, nu numai vara.”

Vedeta e un informatician

La doar 21 de ani, Cosmin Baidoc este liderul incontestabil al campioanei României. Cu toate că iubeşte foarte mult sportul, Cosmin a încercat să nu neglijeze nici şcoala. „Am reuşit să îmbin sportul cu şcoala. După ce am terminat facultatea, am reuşit să-mi aprofundez studiile printr-un master în Securitatea sistemelor de calcul”, mărturiseşte sportivul, care a lucrat timp de cinci ani ca web developer la importante reviste din Oradea.

„Am renunţat la job atunci când am devenit căpitanul echipei CSM Oradea, în 2007. Acum vreau să mă concentrez pe sport!”, explică noul campion al României.

Plătiţi din buzunarul antrenorului

Criza financiară a afectat şi formaţia de polo din Oradea. După retragerea sponsorului principal Leonardo, salariile jucătorilor au fost neachitate timp de câteva luni.

Pentru a salva secţia de polo de faliment,  fostul director al DSJ Oradea, Ionel Bungău, şi antrenorul Cornel Gordan au creditat clubul cu 2,2 miliarde de lei.

După victoria de anul trecut, autorităţile locale le-au oferit poloiştilor câte un premiu de doar 400 de lei, spre consternarea generală.

Clasament final

1. CSM Oradea   73p
2. Steaua              72p
3. Dinamo            71p
4. Rapid                29p

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite