Kovesi nu mai e dorită de CSM în funcţia de procuror general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kovesi nu mai e dorită de CSM  în funcţia de procuror general
Kovesi nu mai e dorită de CSM în funcţia de procuror general

Propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru un nou mandat de procuror general, Laura Codruţa Kovesi (foto) a primit, ieri, aviz negativ de la Secţia pentru procurori a CSM.

Toţi cei cinci magistraţi din Secţia pentru procurori au fost împotriva reinvestirii în funcţie a Codruţei Kovesi, singurul vot pozitiv fiind dat de ministrul Cătălin Predoiu.

Decizia finală va aparţine însă preşedintelui Traian Băsescu, avizul CSM fiind doar unul consultativ. Practica a demonstrat însă că şeful statului ţine întotdeauna cont de avizul Consiliului. Magistraţii i-au reproşat că în raportul de ţară se menţionează că CSM ar fi pus piedici în demersurile procurorului general, după cum însăşi Laura Kovesi ar fi susţinut.

Vicepreşedintele CSM, procurorul Bogdan Licu, i-a spus procurorului general că, în perioada 1 septembrie 2008 - 1 septembrie 2009, au avut loc 44 de şedinţe ale Secţiei pentru procurori, iar procurorul general a participat la 14 dintre ele. De asemenea, Codruţei Kovesi i s-a reproşat numărul scăzut de rechizitorii, dar şi atacurile repetate la dresa Consiliului.

„M-a frapat atitudinea total ostilă asupra procurorilor de la Curţile de Apel“, a spus procurorul Liviu Dăscălescu în cadrul audierii de ieri a Codruţei Kovesi. Dăscălescu i-a mai reproşat „atitudinea extrem de fermă vizavi de drepturile salariale ale procurorilor“. Codruţa Kovesi a refuzat să comenteze decizia CSM, susţinând că şi-a îndeplinit mandatul în proporţie de sută la sută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite