Juniorii de la CSM Reşiţa deţin supremaţia pe salteaua de lupte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De şcoala reşiţeană de lupte, care a câştigat medalia de aur la Campionatele Naţionale rezervate juniorilor I, se leagă speranţele românilor pentru Londra 2012.

După cele opt medalii câştigate la naţionalele de seniori, secţia de lupte a Clubului Sportiv Municipal Reşiţa şi-a adjudecat acum titlul de campioană a României pe echipe la juniori I. Luptele libere, disciplina cu cele mai bune rezultate în ultimii ani în sportul cărăşean, îşi lasă tot mai des amprenta şi la nivel naţional. De tinerii sportivi pregătiţi de Adrian Dacica şi Ilie Ene, care au reuşit să pună la pământ cluburi cu tradiţie precum Steaua şi Odorheiu Secuiesc, se leagă şi speranţele României pentru Jocurile Olimpice din 2012.
Au dat cu Steua de pământ
    Luptătorii reşiţeni au câştigat aurul pe echipe la naţionalele pentru juniori I după ce, la turneul final, găzduit la sfârşitul săptămânii trecute chiar de oraşul de pe Bârzava, şi-au învins toţi cei cinci adversari. Sportivii pregătiţi de Dacica şi Ene au dominat competiţia de la un capăt la altul şi au pus punct supremaţiei deţinute de Steaua Bucureşti. Sub culorile CSM Reşiţa au luptat nume deja cunoscute iubitorilor acestui sport: Daniel Jianu (50 kg), Alexandru Giorici (55 kg), Ionuţ Golfiţă (60 kg), Sebastian Uţă şi Emanuel Maşniţă (ambii 66 kg), Gheorghe Enea (76 kg), Andrei Franţ (84 kg), Mihai Turculeanu (96 kg) şi Adam Babaioana (100 kg).
În sala de sport a Liceului de Artă „Sabin Păutza“, luptătorii reşiţeni şi-au făcut încălzirea cu reprezentanţii CSM Dunărea Galaţi, de care au dispus cu un scor categoric,8-0. Nici Viitorul Cluj-Napoca n-a arătat mai bine în meciurile cu CSM Reşiţa, bănăţenii impunându-se cu acelaşi scor, 8-0. Au urmat cele mai importante două confruntări, cu CSŞ Odorheiu Secuiesc şi campioana en-titre, Steaua Bucureşti, ambele încheiate cu un simetric 5-3. Titul era deja adjudecat, astfel că, ultimul meci, cel cu CSŞ Hunedoara, a constituit un prilej execelent pentru noii campioni să facă spectacol. Ceea ce s-a şi întâmplat, rezultatul final din disputa cu hunedorenii fiind 7-1. Podiumul national a fost completat de CSŞ Odorheiu Secuiesc, care a câştigat medaliile de argint, şi Steaua Bucureşti, care a terminat doar pe poziţia a treia.

Reşiţenii, favoriţi şi la anul

Este pentru prima dată când CSM Reşiţa câştigă titlul pe echipe la juniori I, în 2008 reuşind aceeaşi performanţă la juniori II. Titlul cucerit anul acesta are toate şansele să rămână şi anul viitor în vitrina clubului reşiţean, echipa lui Adrian Dacica şi Ilie Ene urmând a lupta în aceeaşi alcătuire. Toţi componenţii echipei vor fi juniori I şi în 2010, în timp ce, atât Steaua, cât şi CSŞ Odorheiu Secuiesc, vor trebuie să facă schimbări, astfel că, reşiţenii pornesc ca mari favoriţi.

Speranţe reşiţene pentru Jocurile Olimpice

Pentru Adrian Dacica, aurul câştigat de juniorii I nu a fost deloc o surpriză. “Pentru noi totul a mers foarte bine. Sincer să fiu, eu mă cam aşteptam la acest rezultat. Ştiam ce poate Steaua, ştiam ce valoare au sportivii de la Odorheiu Secuiesc, dar cunoşteam şi mai bine potenţialul sportivilor noştri. Cu toţii au evoluat foarte bine şi acest rezultat vine ca o încununare a unei munci de ani de zile. Sper să aibă acelaşi parcurs şi de acum încolo şi, de ce nu, pe câţiva dintre ei să-i vedem la Jocurile Olimpice din 2012. Mai sunt trei ani până atunci, timp în care eu sper să fie motivaţi aşa cum merită, şi putem spera într-un sau mai multe prezenţe la Londra”, a spus antrenorul emerit. Până la finele acestui an competiţional, lupătotii de la CSMR îşi mai pot îmbogăţi palmaresul la Cupa României şi la un puternic turneu care va avea loc la Nice.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite