CSM: Gigi Becali a afectat imaginea DNA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali (foto), a afectat imaginea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a unor afirmaţii “abjecte” făcute la adresa unor

Finanţatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali (foto), a afectat imaginea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a unor afirmaţii “abjecte” făcute la adresa unor procurori. Numai că CSM nu îl poate sancţiona în niciun fel pe Gigi Becali! Imediat după declanşarea scandalului “Valiza cu 1,7 milioane de euro de la Cluj”, Becali, urmărit penal pentru luare de mită, a declarat că procurorii DNA Claudiu Dumitrescu şi Lucian Papici sunt “incompetenţi, fraieri şi tâmpiţi”.

Totodată, finanţatorul echipei Steaua a declarat că în valiza sechestrată de DNA ar fi avut “vibratoare pentru procurori”. CSM s-a autosesizat în acest caz, iar ieri, în urma analizării cazului, au ajuns la concluzia că, prin afirmaţiile sale, Becali a indus opiniei publice că activitatea DNA este ineficientă.

De asemenea, preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a sesizat şi CNA pentru declaraţiile făcute în acest caz de către Becali la posturile de televiziune. În acest dosar, procurorii DNA susţin că Gigi Becali ar fi vrut să mituiască în ultima etapă a sezonului 2007/2008 a Ligii I echipa de fotbal Universitatea Cluj, în cazul în care aceasta ar fi învins CFR Cluj, şi astfel Steaua ar fi devenit campioana României.

“Piţi”, audiat

În acest caz a fost audiat, ieri, la DNA şi selecţionerul echipei naţionale Victor Piţurcă. Acesta a declarat că ar fi fost martor al tranzacţiei în urma căreia Becali  trebuia să cumpere un teren în Cluj cu banii pe care procurorii susţin că urma să mituiască jucătorii “U” Cluj. De altfel, proprietarul terenului care face obiectul acestui scandal a fost pus sub învinuire de către DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite