Problema conflictului din Transnistria nu s-a discutat la summitul CSI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Problema conflictului din Transnistria nu s-a discutat la summitul CSI
Problema conflictului din Transnistria nu s-a discutat la summitul CSI

Conflictul transnistrean nu a fost discutat la Consiliul miniştrilor Afacerilor Externe din ţările CSI, joi, şi nu va fi abordat nici în cadrul Consiliului şefilor de stat, vineri, a declarat Iurie Leancă, ministrul moldovean al Afacerilor Externe, citat de Info-Prim Neo în pagina electronică.

"Problema nu a fost discutată, dar ministrul Afacerilor Externe din Rusia (Serghei Lavrov) a declarat, în cadrul reuniunii în format restrâns, că miniştrii Afacerilor Externe şi şefii de stat din cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI) vor acorda sprijin maxim în primul rând pentru soluţionarea conflictului din Nagorno-Karabah şi în al doilea rând în soluţionarea problemei transnistrene", a declarat, la rândul său, Serghei Lebedev, preşedintele Comitetului Executiv al CSI.

"A fost confirmată hotărârea miniştrilor Afacerilor Externe de a sprijini autorităţile din aceste ţări pentru identificarea soluţiilor echitabile şi urgente în soluţionarea acestor conflicte", a adăugat Lebedev.

Ministrul moldovean al Afacerilor Externe, Iurie Leancă, a declarat totodată că Memorandumul Kozak "ţine de domeniul trecutului" şi că, în prezent, pentru autorităţile Republicii Moldova mai important este să "încerce să găsească noi soluţii pentru problema transnistreană, în formatul de negociere existent".

Republica Moldova va preda în cadrul acestui summit, care se desfăşoară la Chişinău, preşedinţia CSI Rusiei, care va exercita această funcţie începând din ianuarie 2010. Următorul Consiliu al miniştrilor Afacerilor Externe din statele CSI va avea loc în martie 2010, la Moscova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite