Gustările pregătite pentru liderii din CSI vor fi duse la aziluri de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gustările pregătite pentru liderii din CSI vor fi duse la aziluri de bătrâni
Gustările pregătite pentru liderii din CSI vor fi duse la aziluri de bătrâni

Summitul şefilor de state din CSI de vineri nu se va încheia cu tradiţionala cină cu vin bun şi bucate selecte gustate în celebrele subsoluri ale combinatului de vinificaţie Cricova din apropierea Chişinăului, mâncarea pregătită pentru preşedinţi urmând să fie trimisă la case de copii şi aziluri.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a anunţat că de această dată lucrările summitului au durat mai mult ca de obicei, au fost mai multe întâlniri bilaterale, iar şefii de state aveau programul de aşa natură încât o parte din delegaţii a trebuit să plece din Chişinău imediat după încheierea summitului.

Toate gustările care urmau să fie servite şefilor de state şi delegaţilor la summit vor fi duse la aziluri de bătrâni şi case de copii din Chişinău şi suburbii, a declarat Mihai Ghimpu. „Vreau să guste şi oamenii de rând din bunătăţile pregătite pentru preşedinţi. Să vadă cât sunt de gustoase şi să nu mai fie mulţumiţi de oasele ce le-au fost aruncate până acum de putere”, a spus Ghimpu.

La Chişinău a avut loc joi şi vineri summitul la nivel înalt al Comunităţii Statelor Independente (fostele republici sovietice fără ţările Baltice şi Rusia). Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, le-a vorbit şefilor de state din CSI despre aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi a condamnat regimul comunist, spunând că relaţiile interumane nu trebuie să aibă de suferit de pe urma acestuia. 

Pentru prima dată în istoria CSI, care reuneşte fostele republici sovietice fără ţările baltice şi Georgia, reuniunea are loc în absenţa a patru din cei 11 preşedinţi, iar gazda summitului, Mihai Ghimpu, deţine această funcţie prin interimat. Kazahstanul şi Tadjikistanul au fost reprezentate la nivel de prim-miniştri, Turkmenistanul – de un vicepremier, iar Uzbekistanul – de preşedintele Parlamentului.

Preşedinţia CSI a fost transmisă de Republica Moldova Rusiei. Secretarul executiv al CSI, Serghei Lebedev, a anunţat că următoarea reuniune la nivel înalt a CSI va avea loc în decembrie 2010 la Moscova, iar în mai 2010 preşedintele Medvedev îi invită pe preşedinţi la o reunune informală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite