CSAT a aprobat suplimentarea trupelor din Afganistan cu 600 de soldaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat joi suplimentarea trupelor române din Afganistan cu 600 de militari. Numărul maxim al militarilor români din teatrele de operaţiuni din Afganistan poate va ajunge astfel la 1.798 soldaţi.

Secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a adresat în noiembrie anul trecut o solicitare aliaţilor de a-şi spori alături de SUA contribuţia la ISAF. SUA a anunţat că va suplimenta numarul militarilor prezenţi în Afganistan.

"CSAT a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a forţelor care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan, numărul maxim al acestora putând să ajungă la 1798 militari. În anul 2010, Armata României va putea participa la misiuni în afara teritoriului statului cu un efectiv de 3753 militari, forţe dislocate, 2342 militari, şi forţe dislocabile la ordin, 1411 militari", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

La şedinţa CSAT de joi s-a aprobat şi un document prezentat de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconshi prin care se prezintă conceptul pentru întărirea capacităţilor civile naţionale în domeniul gestionării crizelor. 

"CSAT a aprobat documentul prezentat de ministrul Afacerilor Externe şi a hotărât înfiinţarea unui grup de lucru interministerial, coordonat de către Ministerul Afacerilor Externe, format din reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Justiţiei şi ai altor instituţii", se mai arată în comunicat.

La finalul şedinţei, s-a aprobat Planul naţional de Priorităţi Informative şi Programul de activitate al CSAT pentru anul 2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite