CSAT: România va achiziţiona 24 de avioane F16 second hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CSAT a aprobat, marţi, propunerea MApN de achiziţionare a 24 de avioane F16. Aparatele sunt second hand. Decizia va fi supusă aprobării Parlamentului.

"Având în vedere că România nu dispune de resursele financiare necesare pentru achiziţionarea unor avioane noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achiziţionare a 24 de avioane F16 în uz, propunere care va fi trimisă Parlamentului pentru dezbatere şi decizie", se transmite în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit documentului, ministrul Gabriel Oprea a informat CSAT cu privire la starea de operativitate a echipamentelor din dotarea Ministerului Apărării Naţionale şi situaţia stocurilor de muniţii. Documentul s-a referit inclusiv la necesarul de muniţii pentru anii următori, precum şi la nevoia de recuperare a întârzierilor în ceea ce priveşte calendarul de delaborare a stocurilor de muniţie scoasă din uz, informează Mediafax.

"Ministrul Apărării Naţionale a prezentat planul de pregătire şi planificare operaţională a efectivelor româneşti suplimentare care vor fi dislocate în teatrul de operaţii din Afganistan în anul 2010, urmând ca fondurile să fie alocate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului", se mai arată în comunicat.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite