CRONOLOGIE - Cele mai grave atentate care au vizat hoteluri în ultimii şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CRONOLOGIE - Cele mai grave atentate care au vizat hoteluri în ultimii şase ani
CRONOLOGIE - Cele mai grave atentate care au vizat hoteluri în ultimii şase ani

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi 41 au fost rănite în urma a două atentate simultane produse la Marriott şi Ritz Carlton din Jakarta, relatează Reuters, care prezintă o cronologie a principalelor atacuri care au vizat hoteluri în ultimii şase ani.

- 5 august 2003, INDONEZIA - O bombă în faţa hotelului Marriott din Jakarta provoacă moartea a 12 persoane, printre care un olandez, şi rănirea altor 150. Gruparea islamistă Jemaah Islamiyah este acuzată pentru atacuri.

- 19 august 2003, IRAK - Cel puţin 22 de persoane sunt ucise, iar alte 150 sunt rănite în urma unui atac cu bombă vizând sediul ONU din hotelul Canal din Bagdad.

- 7 octombrie 2004, EGIPT - Atentate comise la hotelul Taba Hilton de la graniţa dintre Egipt şi Israel şi pe două plaje aflate mai la sud se soldează cu 34 de morţi.

- 23 iulie 2005, EGIPT - Două maşini-capcană şi o valiză-capcană distrug mai multe hoteluri şi centre comerciale din Sharm el-Sheikh, provocând moartea a cel puţin 64 de pesoane şi rănind alte peste 200, inclusiv străini.

- 14 ianuarie 2008, AFGANISTAN - Şase persoane şi-au pierdut viaţa într-un atac sinucigaş, pentru care sunt suspectaţi talibanii, survenit la hotelul Serena, de cinci stele, din centrul Kabulului.

- 20 septembrie 2008, PAKISTAN - 53 de persoane sunt ucise într-un atac sincigaş comis la hotelul Marriott din Islamabad. Peste 260 sunt răniţi, majoritatea victimelor fiind pakistanezi.

- 26-29 noiembrie, INDIA - Militanţi islamişti atacă două hoteluri de lux din Bombay, Taj Mahal şi Trident/Oberoi, luând zeci de ostatici. Teroriştii atacă şi alte ţinte importante din oraş. Bilanţul total este de 166 de persoane. Nouă dintre cei 10 islamişti înarmaţi implicaţi, despre care se crede că aveau legături cu gruparea militantă Laskhar-e-Taiba, sunt ucişi.

- 9 iunie 2009, PAKISTAN - Un atentat sinucigaş la un hotel de lux din Peshawar se soldează cu moartea a şapte persoane, inclusiv doi angajaţi ONU, un rus şi o filipinez.ă

- 17 iulie, INDONEZIA - Două atentate la hotelurile Ritz Carlton şi Marriott din Jakarta se soldează cu ce puţin nouă morţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite