Prima Librărie Adevărul de la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul Holding inaugurează mâine, la Constanţa, prima librărie din judeţ. Noul magazin este situat în centrul oraşului, iar constănţenii vor găsi într-un singur loc toate publicaţiile apărute sub sigla „Adevărul".

Constănţenii care trec prin faţa noii librării sunt nerăbdători să-şi poată completa colecţiile de cărţi sau DVD-uri. ­„Nu-mi imaginam că în centrul Constanţei se va deschide o librărie în adevăratul sens al cuvântului", a declarat Aurelian Tănase (28 de ani).

Volumele din colecţiile „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă", Jules Verne, Mari Pictori, colecţia de lux sau ghidurile National Geographic sunt doar câteva dintre cele care au fost deja puse pe rafturile magazinului.

Părinţii vor găsi şi ei cărţile potrivite pentru princhindei. „Am venit împreună cu fiica mea să vedem librăria şi suntem nerăbdători să completăm colecţia «Enciclopedia pentru copii»", spune Diana Alexe (31 de ani).

Grigore Cartianu va da autografe

De asemenea, la inaugurarea noii librării, volumul semnat de Grigore Cartianu „Sfârşitul Ceauşeştilor - Cum să mori împuşcat ca un animal sălbatic" va fi prezentat chiar de către autor. Jurnalistul Grigore Cartianu se va afla la Constanţa începând cu ora 11.00, iar după lansare va oferi, timp de trei ore, autografe cititorilor cărţii. „Această carte este povestea dramatică, ridicolă şi grotescă a sfârşitului celor două personaje care se credeau nemuritoare: Nicolae şi Elena Ceauşescu", a declarat Grigore Cartianu.

„Cartea are o rigoare dincolo de tratatele istorice. Volumul e scris cinematografic, cu secvenţe descriptive, pentru un eventual scenariu de film. Am dus această rigoare la maximum. Am pus accent pe amănunte omeneşti, pe detalii ale personajelor", spunea Grigore Cartianu la lansarea-maraton a cărţii, care a avut loc în cele cinci zile ale Târgului de carte Bookfest din această vară. Interesul cititorilor a fost dovedit de faptul că, la încheierea evenimentului, cartea „Sfârşitul Ceauşeştilor" a fost declarată cel mai bine vândut titlu al acestei ediţii a Târgului.

Printre personalităţile prezente la lansarea din vară s-au numărat regizorul Radu Gabrea, jurnalistul Radu Moraru, istoricul Adrian Cioroianu. Radu Moraru, moderatorul emisiunii „Naşul" de la B1, care a trăit Revoluţia de la Braşov, a remarcat că volumul „Sfârşitul Ceauşeştilor" arată ceea ce s-a petrecut în culise, că Ion Iliescu a prezentat numeroase „gogoşi" şi că televiziunile au manipulat foarte mult adevărul de-a lungul timpului.

În evenimentele din Decembrie 1989, în România au murit 1.116 oameni, dintre care 159 în regimul Ceauşescu şi 957 după răsturnarea acestuia. „După fuga cuplului Ceauşescu, oamenii au murit degeaba", a precizat Grigore Cartianu.
Ofensiva „Adevărului" nu se opreşte aici: vestea cea bună este că se vor deschide noi librării Adevărul şi în Iaşi şi Galaţi, urmând ca reţeaua Librăriilor Adevărul să deţină 10 spaţii de expunere şi vânzare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite