CNI: Nu e normal ca o persoană să afle că este verificată de ANI din presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Naţional de Integritate (CNI), Marcu Nicu, a declarat că nu este normal ca o persoană să afle din presă că este verificată de ANI. El a precizat că CNI a înaintat Agenţiei o recomandare, anul trecut, privind stoparea scurgerilor de informaţii în presă.

"Membrii CNI sunt consecvenţi principiilor unei relaţii corecte cu mass-media, concretizate şi în Recomandarea nr. 2/22.09.2008 făcută în acest sens ANI, pentru a se stopa scurgerile de informaţii confidenţiale despre verificări de avere, interese sau incompatibilităţi. Considerăm că nu este normal ca o persoană să afle că este verificată de ANI din mass-media, înainte ca Agenţia să-şi exercite obligaţia legală de a o înştiinţa despre verificare", se arată într-un comunicat remis de CNI.

Marcu Nicu spune că a remis comunicatul, întrucât în ultimele zile "mai mulţi membri ai CNI au fost contactaţi de mass-media în legătură cu efectuarea unor verificări privind conducerea ANI".

În şedinţele publice ale Consiliului din 12 şi 26 februarie 2009 au fost discutate mai multe sesizări privind activitatea personalului ANI, inclusiv activitatea preşedintelui Agenţiei, aspecte care sunt în prezent analizate de o Comisie de evaluare, alcătuită tot din membri ai CNI. Activitatea de verificare demarată de Comisie nu a fost finalizată până în prezent, precizează Marcu Nicu în comunicat.

Consilul Naţional de Integritate este organismul care supraveghează activitatea ANI.

Preşedintele ANI, Alexandru Macovei, a declarat marţi, citat de NewsIn, că averile a şapte membri ai Guvernului sunt verificate de ANI, la fel şi averile a patru primari de sector, dar a refuzat să precizeze numele acestora. Potrivit ediţiei de miercuri a ziarului Gardianul, cei şapte miniştri ale căror averi ar fi verificate de ANI sunt Catălin Predoiu, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Gheorghe Pogea, Mihai Stănişoară, Ilie Sârbu şi Dan Nica.

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, Neculai Onţanu de la sectorul 2, primarul de la 5, Marian Vanghelie şi cel al sectorului 6, Cristian Poteraş, ar fi verificaţi de inspectorii de integritate, susţine Evenimentul Zilei în ediţia de miercuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite