CJ Vaslui a plătit 42.000 lei pentru patru costume de scafandru care vor fi testate într-o baltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Județean Vaslui a achiziționat patru costume de scafandru și a instruit patru angajaţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Investiția a fost de 57.000 de lei iar echipamentele vor fi testate într-o baltă, informează Mediafax.

Consiliul Judeţean Vaslui a cumpărat patru costume de scafandru, în valoare de 42.000 de lei, pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, au fost alocate tot de la bugetul judeţului 15.000 de lei pentru instruirea a patru angajaţi ai ISU care vor folosi echipamentele atunci când vor exista solicitări în acest sens.

"Odată cu achiziţia completurilor de scafandru şi instruirea celor patru salariaţi, am făcut primele exerciţii în acumularea de la Soleşti, situată la 20 de kilometri de Vaslui. Investiţia era absolut necesară deoarece, până acum, am avut foarte multe intervenţii la persoane dispărute sub apă în diverse lacuri din judeţ. Îmi doresc să şomeze cei patru scafandri şi să nu existe nicio solicitare", a declarat, vineri, pentru corespondentul Mediafax inspectorul-şef al ISU Vaslui, Neculai Olaru.

Potrivit sursei citate, un echipaj de scafandri presupune trei persoane: un scufundător, un scafandru de securitate şi un şef de scufundări, care coordonează din barcă întreaga activitate. Cel de-al patrulea scafandru care a fost instruit şi pentru care a fost cumpărat costumul face parte din personalul de rezervă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite