Şeful CJ Constanţa vrea îngrădirea plajelor fără salvamar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful CJ Constanţa vrea îngrădirea plajelor fără salvamar
Şeful CJ Constanţa vrea îngrădirea plajelor fără salvamar

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat marţi că se gândeşte să îngrădească suprafeţele de plajă fără salvamar, pentru ca tragedii precum cea din tabăra de la Eforie să nu mai aibă loc.

Constantinescu a spus în cadrul unei întâlniri cu ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, că se gândeşte “să punem plasă, garduri în zonele unde nu există salvamar, pentru că altfel văd că nu putem gestiona aceste suprafeţe".

"Dacă cu o zi înainte a fost salvat un copil de la înec, la aceaşi tabără, cu aceeaşi profesoară, şi nu a înţeles nimic din asta... Dumnezeu le-a dat un semn”, a adăugat preşedintele CJ Constanţa, referindu-se la tragedia de sâmbătă, din tabăra de la Eforie, când doi copii de 13 ani s-au înecat.

Am făcut un protocol, am dotat salvamarii şi am făcut o pregătire cu Asociaţia Naţională a Salvatorilor din România, singura asociaţie profesională din România recunoscută de Uniunea Europeană pentru a da gir de funcţionare la standarde europene. Le-am luat dotări salvamarilor: bărci cu motor, staţii de emisie –recepţie, Avem medici gata să dea primul ajutor. Am constatat însă că nu sunt suficiente”, a mai spus Constantinescu.

Marea Neagră, o mare închisă, este extrem de periculoasă pe timp de furtună, în zona de incidenţă a curenţilor turbionari. Poţi să fii înotător de performanţă şi să nu ieşi de acolo”, a adăugat el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite