CJ Cluj a scăpat de amenda pentru discriminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Consiliului Judeţean Cluj a fost anulată de instanţa clujeană de contencios-administrativ. Astfel, Consiliul Judeţean nu va mai plăti cele 40

Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Consiliului Judeţean Cluj a fost anulată de instanţa clujeană de contencios-administrativ. Astfel, Consiliul Judeţean nu va mai plăti cele 40 milioane de lei vechi, deşi preşedintele Marius Nicoară a recunoscut că criteriile de departajare a candidaţilor pentru locuinţele ANL îi favoriza pe angajaţii firmelor publice de stat. Problemele au început anul trecut, când, la sesizarea presei, CNCD a amendat conducerea Consiliului Judeţean cu suma de 40 milioane de lei. În paralel, CNCD a emis o hotărâre, prin care se preciza că decizia de punctare îi discrimina pe ceilalţi candidaţi. Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, ne-a relatat că majoritatea unităţilor administrative au adoptat criterii discriminatorii, dar nu le-au atacat, deoarece la Cluj erau cele mai mari diferenţe. "În alte cazuri, erau 3-4 puncte. Cu cele de la Cluj, nici măcar medicii nu puteau concura cu angajaţii de la stat", ne-a spus Asztalos.
Nicoară e pro, dar nu poate face nimic
Preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Nicoară, ne-a declarat, în repetate rânduri, că nu este de acord cu favorizarea angajaţilor de stat, dar că nu poate bloca procesul repartiţiilor, printr-o schimbare din mers a criteriilor. "Vom modifica criteriile, doar la următoarele repartiţii prin ANL", ne-a spus Cornelia Trif, purtător de cuvânt al CJ. Construcţia cartierului ANL Cetatea Fetei a fost demarată pe păşunea de 44 hectare din comuna Floreşti, limitrofă Clujului, iar altă dispută a fost cine distribuie mai multe apartamente, Consiliul Judeţean sau cel Local, cu greu ajungându-se la raportul de 70 la 30 pentru judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite