Guvernatorul din Tokyo a denunţat "logica invizibilă" a CIO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul metropolei Tokyo, Shintaro Ishihara, a denunţat "logica invizibilă" a manevrelor pentru atribuirea Jocurilor Olimpice, după înfrângerea capitalei japoneze în faţa oraşului brazilian Rio de Janeiro pentru organizarea JO-2016.

"Prezentarea noastră a fost mult mai bună decât a altor echipe, dar aceasta nu ne-a adus nimic. Am constatat că există un soi de logică invizibilă care lucrează", a declarat Ishihara la o conferinţă de presă la Tokyo, după întoarcerea de la Copenhaga, unde Rio a fost desemnată vineri gazdă a JO-2016.

Potrivit Agerpres, guvernatorul Tokyo a evocat acorduri care ar fi fost făcute de preşedintele brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, pentru a recupera anumite voturi din suta de membri ai Comitetului internaţional olimpic participanţi la alegerea din capitala daneză.

"Am auzit spunându-se că preşedintele brazilian a venit să facă promisiuni îndrăzneţe reprezentanţilor africani", a spus el, fără alte precizări. Din acest punct de vedere, Ishihara a regretat că guvernul japonez nu a utilizat ajutorul său pentru dezvoltarea ţărilor din Sud (subdezvoltate) ca "levier pentru candidatura" Tokyo. "Am primit lecţii bune", pentru o eventuală altă candidatură a unui oraş japonez, a spus guvernatorul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite