Şeful CIA crede că, în ciuda fraudelor, Karzai va câştiga alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful CIA crede că, în ciuda fraudelor, Karzai va câştiga alegerile
Şeful CIA crede că, în ciuda fraudelor, Karzai va câştiga alegerile

Actualul preşedinte din Afganistan, Hamid Karzai, pare a fi câştigătorul alegerilor prezidenţiale desfăşurate la 20 august, indiferent de fraudele aparent masive denunţate de numeroşi observatori, a estimat directorul CIA, Leon Panetta, într-un interviu, citat de France Presse.

"Se pare că, chiar şi cu anularea anumitor voturi ce ar fi rezultat din fraude, Karzai continuă să pară a fi câştigătorul acestor alegeri", a declarat el pentru postul de radio public american destinat străinătăţii, Voice of America. Însă "este clar ca a existat un anumit nivel de corupţie şi de fraudă în timpul acestor alegeri", a adăugat el.

La aproape o lună de la desfăşurarea scrutinului, rezultatele preliminare au fost anunţate miercuri, atribuindu-i majoritatea absolută lui Karzai, 54,6% dintre sufragii, faţă de cele numai 27,8 la sută obţinute de principalul său rival, Abdullah Abdullah, care a declarat în faţa presei, că fraudele au fost "masive".

Însă Hamid Karzai nu poate fi încă proclamat oficial drept reales întrucât o comisie independentă sub egida ONU a ordonat renumărarea a câteva sute de mii de buletine de vot suspecte. În cazul în care un mare număr de buletine ar fi invalidate, Karzai ar putea fi obligat să îşi dispute funcţia într-un al doilea tur

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite