Cluj-Napoca: Mandorlini: „M-am decis în câteva minute să semnez cu CFR”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antonio Conceicao este istorie la Cluj. Portughezul şi-a făcut bagajele şi a plecat acasă, iar locul său a fost luat de al treilea italian din istoria clubului din Gruia. Andrea Mandorlini, fost jucător în Serie A, la Torino, Ascoli, Atalanta şi Udinese, iar apoi antrenor la Atalanta şi Siena, tehniciacul a semnat un contract valabil până la finalul campionatului, cu opţiune de prelungire în cazul în care va reuşi eventul.

Astăzi, conducerea clubului l-a prezentat oficial pe antrenorul care a venit pentru a schimba faţa unei echipe blazate. Mandorlini şi-a cerut scuze pentru faptul că nu a dat mai repede detalii în legătură cu viitorul său la CFR, iar apoi a promis că va face tot posibilul pentru a aduce trofee la Cluj: „A fost o telenovelă întreagă venirea mea la Cluj. Îmi cer scuze că nu am putut da mai multe amănunte, dar trebuie să înţelegeţi că existau foarte multe variabile şi situaţia nu era deloc clară. Din respect pentru fostul antrenor, am evitat să fac publică numirea mea la CFR. Mulţi antrenori ar face o astfel de alegere pentru bani şi glorie, dar eu am fost încântat de proiectul de aici şi am acceptat în câteva minute. Nu mi-e frică de muncă şi de provocările acestui club”, au fost primele cuvinte ale italianului.

A semnat doar până la vară

Mandorlini este antrenorul CFR-ului, cel puţin până la vară. În cazul în care va reuşi să câştige eventul, italianului i se va prelungi automat contractul, pe încă doi ani. Principalul finanţator al clubului, Arpad Paszkany, a explicat motivele pentru care a decis instalarea tehnicianului din „Cizmă”, în dauna unui român.
„Nu regret numirea niciunui antrenor de până acum, cu excepţia lui Dusan Uhrin, care nu era potrivit pentru stilul nostru de joc. Antrenorul este generalul şi soldaţii sunt jucătorii, care atunci când merg la duş şi se uită în oglindă, trebuie să fie mulţumiţi de realizările lor. Am vrut să aducem un antrenor român, dar niciunul dintre cei liberi nu s-a putut ridica la nivelul pretenţiilor noastre şi nu ne putea garanta că la finalul campionatului echipa va fie acolo sus, pe primul loc”, a spus acesta. Astăzi, la ora 16.00, antrenorul a făcut cunoştinţă cu noii săi elevi, iar o oră mai târziu a condus primul antrenament al echipei.

Cine este Andrea Mandorlini

Italianul este un discipol al celebrului Giovanni Trapattoni, de la care a învăţat foarte multe în ceea ce priveşte antrenoratul. Fost mare jucător în Serie A şi coechipier cu nume precum Walter Zenga, Lothar Mathaeus sau Andreas Brehme, Mandorlini a reuşit un adevărat record în liga a doua din peninsula italică, având o serie de 24 de meciuri fără înfrângere, în perioada când pregătea pe Atalanta Bergamo. Acesta a venit la Cluj cu doi secunzi, Enrico Nicolini, tehnician care timp de zece sezoane a fost ajutorul celebrului Carlo Mazzone şi cu Roberto Bordin, iar Mauro Mallini este preparatorul fizic. Alin Minteuan va rămâne în continuare antrenor secund, la fel ca Horia Cârlan, antrenorul cu portarii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite