40 la sută dintre angajaţii CFR Marfă ar putea intra în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 40% din angajaţii CFR Marfă ar putea fi trimişi în şomaj tehnic cu scopul de a reduce cheltuielile salariale, au declarat reprezentanţii companiei.

Peste 800 de angajaţi CFR Marfă Timişoara au intrat în şomaj tehnic

Decizia de trimitere în şomaj a fost luată astăzi de Adunarea Generală a Acţionarilor. "Vom prezenta această măsură sindicatelor, pentru a lua o decizie definitivă", a declarat Călin Graţian, directorul general CFR Marfă, citat de Agerpres.

Conducerea CFR Marfă se întâlneşte astăzi cu liderii de sindicat ai ceferiştilor pentru a discuta trimiterea în şomaj tehnic a aproximativ 40% din angajaţi.

"Această măsură de trimitere în şomaj tehnic a circa 40% din angajaţii CFR Marfă nu a fost stabilită la negocierile cu sindicatele din urmă cu două săptămâni.. Dacă se va lua această decizie angajaţii companiei feroviare de marfă ar primi cel puţin 75% din salariu pe perioada şomajului tehnic", a declarat preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, citat de NewsIn.

Compania are, în prezent, peste 17.000 de angajaţi. La CFR Marfă au fost depuse până în prezent 1.420 de cereri de pensionare, ceea ce ar duce la o economie de aproximativ 3,7% din fondul de salarii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite