7.000 de angajaţi ai CFR Marfă au intrat în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare regională a companiei feroviare CFR marfă va trimite de astăzi în şomaj tehnic 40% din angajaţi. Cei aproximativ 7.000 de salariaţi, din 17.500 în total, vor primi pe parcursul acestor trei luni 75 la sută din salariul de bază.

Directorul general al companiei, Călin Graţian, a declarat că şi de la aparatul central al companiei vor intra în şomaj tehnic 165 de angajaţi.

"Peste trei luni, cei 7.000 de salariaţi trimişi în şomaj tehnic vor reveni, deoarece rămân angajaţii societăţii. Vineri vom şti exact şi ce categorii de personal de la CFR Marfă vor fi afectate de decizia intrării în şomaj tehnic", a mai spus Graţian pentru NewsIn .

Potrivit directorului CFR Marfă, "trimiterea în şomaj a aproximativ 40% din angajaţi reprezintă o economie la fondul de salarii de aproximativ 25%, care, corelată cu alte măsuri de reducere a cheltuielilor, ar putea ajunge chiar la 30%. Ca măsură imediată este suficientă".

  • Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a spus că sindicatele sunt de acord în principiu cu această soluţie de moment, dar consideră că nu este una bună pe termen lung.
  • Liderul sindical a solicitat o întâlnire cu Ministerul Muncii şi va cere încă o întâlnire cu Ministerul de Finanţe pentru a găsi soluţii din punct de vedere politic.
  • Măntescu a cerut salariaţlori care vor intra în şomaj tehnic să înţeleagă că nu există pe moment alte soluţii şi să nu recurgă la manifestări de stradă.


Angajaţii de la CFR Marfă au protestat în ultimele zile pentru că nu şi-au primit lichidarea pe luna mai, abia pe 19 iunie fiind achitată a doua tranşă a avansului pe luna trecută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite