Protestul spontan de la CFR Infrastructură Iaşi a încetat după cinci ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul spontan de la CFR Infrastructură Iaşi a încetat după cinci ore
Protestul spontan de la CFR Infrastructură Iaşi a încetat după cinci ore

Angajaţii CFR infrastructură Iaşi au reluat lucrul în jurul orei 11.30, după ce au protestat aproape cinci ore, timp în care a fost afectată circulaţia a 15 trenuri de călători şi două de marfă. Mai citeşte: Angajaţii CFR Iaşi care au protestat marţi vor fi daţi afară

"Au decis să oprească protestul după ce le-am promis că banii intră astăzi. Sancţiunile se vor lua în calcul după eventuala anchetă. Circulaţia va reveni la parametri normali în cursul zilei de astăzi", a declarat, astăzi, directorul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi, Sorin Flutur, citat de NewsIn.

Pe parcursul protestului, şase trenuri de călători nu au putut pleca din Gara Iaşi, în timp ce alte 11 trenuri nu au mai ajuns în gara ieşeană, fiind blocate în staţii precum Podul Iloaie, Târgu Neamţ, Nicolina şi Ruginoasa.

Reprezentanţii sindicaliştilor au declarat că au oprit protestul pentru a da un semn de "bună înţelegere". "Am oprit greva deoarece ni s-a promis că vom primi banii. Am vrut să vadă şi din partea noastră o bună înţelegere. Nu vrem salarii mărite, ci doar să ni le plătească pe cele pe care le avem, pentru că avem şi noi familii şi rate la bănci", a declarat un reprezentant al sindicaliştilor.

La protestul de la Iaşi au participat peste 20 de persoane. Protestul de la CFR Iaşi a început în jurul orei 6.00 dimineaţa, când trei trenuri au fost oprite în gara Iaşi.

Angajaţii sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-ar fi primi salariile de două săptămâni.

Sute de persoane au rămas blocate în trenurile personale care circulă spre Paşcani şi Bârlad, precum şi în trenul accelerat pe direcţia Galaţi, după ce impiegaţii de mişcare au declanşat un protest spontan.

După declanşarea protestelor, liderul Sindicatului CFR Infrastructură, Virginel Cardasim, a declarat că "nu ştiu nimic de vreun protest spontan. Într-adevăr sunt nemulţumiri din partea angajaţilor CFR pentru că nu şi-au luat salariile la timp".

La rândul său, Vasile Ghidiu, directorul Regionalei CFR Călători Iaşi, a precizat că "la CFR Călători nu avem proteste pentru că ieri s-au dat salariile. Aşteptăm însă să vedem cum rămâne cu impiegaţii de mişcare. Sunt nemulţumiri în rândul lor. În prezent se poartă discuţii cu reprezentanţii sindicaliştilor. Sperăm să nu fie probleme".

Ghidiu a susţinut că angajaţii de la CFR Călători şi-au primit salariile cu o întârziere de o săptămână, în timp ce colegii de la CFR Infrastructură şi Marfă le mai aşteaptă şi acum.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite