CFR Călători şi CFR Marfă vor intra în acţionariatul Băncii Feroviare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Comercială Feroviara va realiza în prima jumătate a anului viitor o majorare de capital, în urma căreia CFR Călători şi CFR Marfă vor intra în acţionariatul băncii, cu circa 10% din acţiuni fiecare, a declarat joi acţionarul majoritar al băncii, Valer Blidar.

"În prima jumătate a lui 2010 vom avea o majorare de capital. Intenţionez să aduc CFR Călători şi CFR Marfă ca acţionari alături de noi, ca parte a acordului pe care îl avem cu cele două companii. Am convenit ca fiecare societate să aibă o cotă de acţiuni de circa 10% (9,5-9,8%)", a afirmat Blidar, fără a da detalii în legătură cu valoarea majorării.

CFR Călători şi CFR Marfă se regăsesc pe lista celor 10 companii de stat pentru care FMI a cerut o monitorizare atentă. Potrivit ultimelor declaraţii oficiale, CFR Călători va continua să primească subvenţii de la stat în 2010, în timp ce CFR Marfă ar putea fi privatizată.

Blidar a mai spus că banca a investit până în prezent în sedii şi în reţeaua informatică circa 6,5 milioane euro.

Capitalul social iniţial al băncii este de 45 milioane lei, integral românesc, iar noua bancă este una de tip universal.

Valer Blidar deţine 90,5% din capitalul băncii, din care 39,5% în mod direct şi 51% prin intermediul a două firme pe care le controlează, respectiv Astra Vagoane Călători SA (26%) și Tristar SRL (25%). Restul de 9,5% din capitalul social al băncii este deţinut de Atelierele CFR Griviţa Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite