Trotuare sparte şi abandonate de CEZ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trotuare sparte şi abandonate de CEZ
Trotuare sparte şi abandonate de CEZ

Locuitorii de pe strada Simion Bărnuţiu, nevoiţi să facă slalom

Viaţa craiovenilor care locuiesc pe strada Simion Bărnuţiu a devenit de câteva săptămâni un coşmar. Din cauza şanţurilor săpate de CEZ în trotuarele din faţa caselor, oamenii nu pot ajunge în curţi decât dacă fac slalom printre mormanele de pământ şi, colac peste pupăză, pe şantier nu a mai venit nimeni de două săptămâni. „Nu înţeleg de ce au mai săpat, dacă nu aveau de gând să facă nimic. Ne chinuim să intrăm în curte pentru că nu se ţin ei de treabă. Am făcut sesizare la primărie, dar degeaba”, a spus reprezentanta unei societăţi cu sediul pe strada Bărnuţiu.
Şi oamenii care trec prin zonă se declară nemulţumiţi de situaţie, mai ales că în ultimele zile a plouat şi pământul s-a transformat în nămol. Trecătorii sunt nevoiţi să facă echilibristică pe bordură atunci când pe stradă circulă maşini şi autobuze. „Nu e normal ce se întâmplă, dar deja în Craiova nu mă mai miră nimic. Dacă până şi primăria sparge ce asfaltează, ce să mai zic de ei! Dar explicaţi-mi cum poate circula o femeie cu un cărucior pe această parte a străzii, dacă pe trotuar nu se poate, iar pe stradă vin maşinile?”, se întreba, azi-dimineaţă, Cristina Coman, studentă în Bănie.

Lucrarea ar trebui finalizată săptămâna viitoare


„CEZ a cerut autorizaţie de spargere a trotuarelor pe strada Simion Bărnuţiu şi trebuie să finalizeze lucrarea până săptămâna viitoare, când noi vom începe lucrările de refacere a trotuarelor şi vom pune pavele”, a spus Carmen Licu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Craiova.
De cealaltă parte, reprezentanţii CEZ susţin că au toate documentele în regulă, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 14 septembrie în acest an. Deşi locuitorii din zonă spun că lucrătorii companiei n-au mai pus piciorul pe şantier de două săptămâni, Angelica Barbu, purtător de cuvânt în cadrul companiei, a declarat că echipele de muncitori au fost nevoite să plece de la lucrare marţi pentru că trebuiau să intervină în zona centrală a Craiovei, unde reţelele au fost afectate de intemperiile din ultimele zile. „CEZ efectuează lucrări de investiţii pentru îmbunătăţirea nivelului de tensiune şi modernizarea LES JT şi branşamente în zona centrală, pe străzile Unirii şi Simion Bărnuţiu. Termenul de demarare a lucrărilor a fost 14 iunie, iar cel de finalizare este 14 septembrie. Lucrările au fost întrerupte temporar în 30 iunie, echipele mobilizându-se pentru remedierea unor probleme apărute în zona centrală a oraşului, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile”, a spus Angelica Barbu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite