CET Bacău îşi ia avocat pentru recuperarea datoriilor la căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrala Electrotermică Bacău-Sud va începe, azi, negocierile pentru alegerea unei firme de avocaţi care să se ocupe de recuperarea creanţelor de la consumatorii de agent termic şi apă caldă

Centrala Electrotermică Bacău-Sud va începe, azi, negocierile pentru alegerea unei firme de avocaţi care să se ocupe de recuperarea creanţelor de la consumatorii de agent termic şi apă caldă menajeră.
Pentru declanşarea acestei acţiuni, în premieră în municipiu, sunt înscrise trei firme - din Bacău, Galaţi şi Bucureşti.Potrivit directorului CET Bacău, Vasile Drăguşanu, se va încheia un contract pe o perioadă de trei luni cu firma de avocatură, interval în care "vor fi trimise notificări tuturor datornicilor având debite mai mari de trei luni'', 40 la sută din consumatorii băcăuani aflându-se în această "situaţie delicată".
După notificare, în caz de neplată a datoriilor, firma de avocaţi desemnată va declanşa acţiunile în instanţă. Conform statisticilor CET, în prezent, datoriile consumatorilor se ridică la 191 miliarde de lei, la care se adaugă penalităţi calculate de furnizor de 37 miliarde de lei. La aceste sume se adaugă şi valoarea facturii pe luna ianuarie, cifrată la aproape 60 miliarde de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite