CE va prezenta raportul pe justiţie în 22 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CE va prezenta raportul pe justiţie în 22 iulie
CE va prezenta raportul pe justiţie în 22 iulie

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat astăzi că va prezenta la 22 iulie raportul privind evaluarea implementării mecanismului de cooperare şi verificare a justiţiei şi luptei anticorupţie din România.

"Confirm că data publicării rapoartelor (pentru România şi Bulgaria - n.r.) va fi 22 iulie", a spus Mark Gray, după ce presa bulgară a publicat informaţii în acest sens. În ceea ce priveşte rapoartele privind gestionarea fondurilor europene, întocmite ca urmare a unei solicitări exprese din partea Parlamentului European, data aceastora nu a fost încă stabilită, însă în mod sigur nu vor fi prezentate concomitent cu rapoartele privind justiţia, a precizat Mark Gray, citat de NewsIn.

Potrivit agenţiei bulgare FOCUS News, rapoartele pe fonduri vor fi prezentate în toamnă, iar raportul pe justiţie din 22 iulie nu va conţine recomandarea activării clauzei de salvagardare. În schimb, potrivit sursei citate, Comisia Europeană va constata în raport că Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi-a dovedit eficeienţa în câteva domenii şi trebuie să continue până când vor fi remarcate rezultate convingătoare în toate domeniile vizate de acest mecanism. Spre deosebire de clauza de salvgardare, care poate fi impusă în decurs de maxim trei ani de la aderarea la UE, pentru prelungirea sau ridicarea Mecanismului nu există o limită de timp.

Ziariştii bulgari au remarcat că prezentarea raportului pe justiţie intervine în săptămâna când va fi votat noul guvern de la Sofia, însă FOCUS precizează că un purtător de cuvânt al Comisiei a spus că e o simplă coincidenţă. Raportul va conţine critici şi va sublinia provocările cu care se confruntă Bulgaria în lupta anticorupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite