Guvernul finalizează procedura de prenotificare a CE pentru a putea acorda Oltchim garanţii de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul a adoptat miercuri un memorandum privind obţinerea acordului Comisiei Europene pentru acordarea unei garanţii guvernamentale de 49 de milioane de euro societăţii Oltchim Rm. Vâlcea, a anunţat premierul Emil Boc.

"Am adoptat un memorandum în vederea finalizării procedurilor de transmitere către CE a prenotificării, în vederea acordării garanţiei de stat de 49 de milioane de euro pentru salvarea acestei companii şi găsirea de soluţii pentru continuarea activităţii", a declarat Boc la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, informează NewsIn.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a înregistrat pierderi de 28,1 milioane de lei în primele trei luni ale acestui an, de aproape opt ori mai mari decât cele din intervalul similar al anului trecut, după ce afacerile sale s-au comprimat cu 39%, a anunţat societatea la sfârşitul lunii aprilie. La începutul săptămânii trecute, aproximativ 2.000 de salariaţi ai combinatului au protestat reclamând neacordarea garanţiilor de stat promise. “Preşedintele Traian Băsescu, ministrul de Finanţe şi (cel n.r.) al Economiei au promis, pe rând, că nu ne vom pierde locurile de muncă şi vom obţine, cu acordul UE, un credit garantat de stat de 100 de milioane de euro. Prin aceste acţiuni de protest îi atenţionăm că a venit vremea să se ţină de cuvânt”, declara Mihai Diculoiu, liderul sindicaliştilor de la Oltchim.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite