CC solicită acces la documentele din cazul ministrului Ridzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CC solicită acces la documentele din cazul ministrului Ridzi
CC solicită acces la documentele din cazul ministrului Ridzi

Consiliul Concurenţei solicită acces la documentele comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru a analiza dacă există informaţiile suficiente în vederea declanşării unei investigaţii, privind o posibilă încalcare a legii concurenţei.

Consiliul Concurenţei va lua o decizie după ce va analiza documentele solicitate, având în vedere că noi nu am fost consultaţi de Comisia de ancheta referitor la recomandarea făcuta Camerei Deputatilor cu privire la încălcarea legii concurenţei”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Încălcarea Legii Concurenţei este constatată doar în urma procedurii specifice de investigaţie.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi de Consiliul Concurenţei art. 5 din Legea Concurentei (nr. 21/1996)  prevede ca „sunt interzise orice întelegeri exprese sau tacite între agenţii economici ori asociaţiile de agenţi economici, orice decizii luate de asociaţiile de agenţi economici şi orice practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect restrângerea, împiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata româneasca sau pe o parte a acesteia, în special cele care urmaresc (f) participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite