Constanţa: CAMPANIE Operatorii de plajă, învinşi de comercianţii de pufuleţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia este legată de mâini din cauza numărului mic de agenţi, iar operatorii nu au nicio împuternicire legală. În acest timp, comercianţii ambulanţi fac legea pe toate plajele de pe litoralul românesc.


Prezenţa vânzătorilor a fost semnalată pe toate plajele de pe litoral şi îndrăzneala lor porneşte şi de la faptul că pe unele sectoare forţele de ordine nu au intrat momentan în dispozitive.

Cu toate că majoritatea plajelor au deja operatori, aceştia nu pot face nimic. „Este un lucru urât care ne afectează foarte mult imaginea. Din păcate nu ai ce măsuri legale să iei. Nu poţi să opreşti o persoană fizică, nu ai autoritatea legală. Am avut anul trecut un contract cu o societatea de pază, dar nici ei nu au dreptul să îi amendeze sau să îi reţină. Dacă îi opresc devin eu infractor. În România fuga de răspundere este sport naţional. Noi avem în momentul de faţă sectoarele Mamaia 8 şi 7, Constanţa 2, Eforie Nord 1, Costineşti 1 şi 2, Neptun 1“, a declarat Sorin Greavu, administrator Romned Port Operator.

„Sunt o adevărată problemă. Din punct de vedere legal nu putem să facem nimic. Avem doar câţiva oameni cu care îi mai gonim de pe plajă“, a menţionat Bogdan Biţoi, operator de plajă Eforie Nord.

Unde se prepară produsele?


Pe plajă au apărut tot felul de persoane care vând diverse şi pe lângă faptul că provoacă deranj, turiştii se pot trezi că rămân fără haine sau alte obiecte personale. „E o problemă invazia acestor vânzători ambulanţi şi fac un comerţ total ilegal. Vând gogoşi, mere, pere. Noi am organizat cu Poliţia câteva acţiuni şi am reuşit să mai retragem de pe plajă“, a afirmat Ovidiu Brăiloiu, primarul din Eforie.

El a mai spus că a fost o persoană care a sărit în apărarea vânzătorului ambulant. Lui i s-a arătat că produsele de patiserie erau gătite într-o troacă de porci cu mâinile goale.

Autorităţile locale constănţene cred că obligativitatea de a asigura ordinea pe plajă revine operatorilor. „Ar trebui ca operatorii să asigure paza pentru turiştii care trebuie să beneficieze de condiţii sigure. Cel mai probabil vor apela la ajutorul poliţiei, dar trebuie să aibă şi un plan de apărare“, a mai spus Brăiloiu.

Mamaia, plină de ambulanţi


Vânzătorii ambulanţi şi-au reluat activitatea şi pe plajele din Mamaia. Chiar dacă comerţul ambulant este interzis, aceştia nu ezită să-şi vândă produsele şi strigă cât îi ţin puterile pe plaje ca să îşi atragă clienţii.

Pe plaja din Mamaia, din zona Cleopatra, comercianţii se opreau ieri din şezlong în sezlong pentru a oferi turiştilor, şi nu numai, produsele lor: pufuleţi, piatră de baie, nămol, seminţe. Chiar dacă au succes sau nu, ei nu se lasă şi continuă să meargă printre cearşafuri. Pe plaje vor patrula şi poliţişti. Este vorba de 70 de oameni ai legii care vor veghea la liniştea şi securitatea turiştilor în toate staţiunile litorale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite