Poliţiştii comunitari nu mai pot amenda parcările ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un taximetrist din Buzău a obţinut în instanţă o hotărâre care nu le mai permite poliţiştilor comunitari să dea sancţiuni de parcare.

Printr-o hotărâre judecătorească definitivă a Curţii de Apel Ploieşti, au fost abrogate prevederile din Hotărârea Consiliului Local Buzău, prin care agenţilor li se dădea în competenţă sancţionarea şoferilor care parchează în locuri interzise.

Cel care a obţinut decizia este Nicolae Lalu (foto), un fost taximetrist din Buzău. Bărbatul a fost amendat anul trecut de poliţiştii comunitari, pentru că ar fi parcat neregulamentar. A contestat sancţiunea pe motiv că respectiva contravenţie este deja prevăzută în Codul Rutier şi este nelegal să facă în acelaşi timp obiectul unei hotărâri a Consiliului Local.

„Cei de la Poliţia Comunitară susţineau că ­mi-au lăsat pe parbriz o înştiinţare, ca să mă prezint la ei. M-aş fi dus, că poate scăpam cu un avertisment, dar eu nu am găsit nicio hârtie. M-am trezit apoi acasă cu o amendă de 500 de lei", a spus Lalu.

Decizia poate fi folosită de acum înainte de persoane din orice zonă a ţării, întrucât o hotărâre definitivă şi irevocabilă poate fi folosită ca reper de o instanţă care judecă o cauză similară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite