Îmbrânceli între dascăli şi jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere  din Învăţământ, s-a certat cu jandarmii
Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, s-a certat cu jandarmii

Peste 2.000 de profesori au ieşit, ieri, din nou în stradă, în centrul Buzăului. Este a treia săptămână în care dascălii buzoieni protestează şi nici după manifestarea de ieri nu au avut succes.

Sindicaliştii au avut o întrevedere de o oră şi jumătate cu prefectul judeţului, dar la finalul discuţiilor singura decizie luată a fost că în şcolile din Buzău cursurile rămân suspendate, joi şi vineri. De asemenea, pe durata vacanţei de Paşte, vor continua protestele în stradă.

Marşul dascălilor nu a fost lipsit de incidente. Venit de la Bucureşti pentru a fi alături de colegii din Buzău, Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a fost deranjat de gazele de eşapament ale unei dube a jandarmilor. Astfel, sindicalistul le-a cerut să îndepărteze maşina de protestatari. „Duba era la mai puţin de un metru de coloana de profesori, ceea ce i-a iritat pe sindicalişti. Din acest motiv, Aurel Cornea s-a îmbrâncit cu trei jandarmi", a declarat unul dintre cei prezenţi pe traseu.

La protestul care a durat aproape trei ore au participat şi 600 de sindicalişti din Bucureşti şi din judeţele Harghita, Brăila, Bacău, Argeş, Constanţa, Dâmboviţa, Călăraşi, Vrancea şi Prahova. Ei şi-au exprimat încă o dată sprijinul pentru colegii din Buzău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite