Cazarea la butoi, ultima fiţă în turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curioşii care ajung pe „drumul vinului“, spre Pietroasele, se pot caza la o pensiune mai puţin obişnuită, în butoaie. Străinii plătesc 55 de lei pentru o noapte petrecută într-un butoi. În „meniu“ sunt incluse şi degustări de vinuri tradiţionale, cum ar fi o Tămâioasă de Pietroasele.

Aflată chiar pe „drumul vinului" Dealul Mare-Tohani-Pietroasele-Focşani, pensiunea din comuna Pietroasele a fost deschisă în urmă cu trei ani de doi tineri din partea locului.

„Ne-a fost milă să ne descotorosim de nişte butoaie cumpărate de la Bistriţa, care au rămas în curte după ce am cules via în anul 2005. Aşa că ne-am gândit eu şi soţul meu, că ar fi bine, decât să le punem pe foc, mai bine să le tăiem uşi şi ferestre şi să le amenajăm drept căsuţe din lemn pentru turişti, în camping", a povestit Daniela Roşca, administratorul pensiunii.

Acum, la câţiva ani de când au amenajat camerele neconvenţionale, cei doi tineri nu duc lipsă de turişti care vin special să doarmă în butoaiele de vin. „Cei mai mulţi clienţi îi avem din Bucureşti şi din zona Moldovei, dar am avut şi oaspeţi din Franţa, Germania şi Grecia. După ce se fotografiază şi ajung acasă, le arată prietenilor ce experienţă au avut atunci când au dormit în butoaie şi apoi vin şi ei aici", a spus Vasilică Roşca.

Turiştii care ajung pe „drumul vinului", pe DN" Buzău-Ploieşti, se bucură şi de produsele de tradiţie din zonă.

„Drumul vinului"

„Oamenilor le place mai ales Tămâioasa românească, care este recunoscută pentru dulceaţa şi aromele unice pe care le dau calcarul de pe dealurile din zona Pietroasele. Vinurile noastre sunt unice în ţară", a spus Claudia Cotună, care locuieşte în comună.

De asemenea, printre atracţiile zonei se află locul unde, în 1837, ţăranii Ion Lemnar şi Stan Avram au descoperit „Cloşca cu puii de aur" sau Vulcanii Noroioşi.

„Itinerarul de pe «drumul vinului» continuă către băile sărate şi mina de petrol, unică în Europa, din staţiunea Sărata Monteoru, tabăra de sculptură de la Măgura şi Vulcanii Noroioşi", a explicat Poliana Partal, preşedintele ANTREC Buzău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite