Operă de artă făcută din zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Lefter (26 de ani) a făcut un rinocer  dintr-un bloc de zăpadă
Bogdan Lefter (26 de ani) a făcut un rinocer dintr-un bloc de zăpadă

Bogdan Lefter (26 de ani) a ocupat locul doi la un concurs internaţional de sculptură în zăpadă care a avut loc în Elveţia. Artistul plastic buzoian a făcut, împreună cu un tânăr din Curtea de Argeş, un rinocer dintr-un bloc de zăpadă. Lucrarea a fost expusă într-un parc din Elveţia.

Bogdan Lefter este un artist plastic în vârstă de 26 de ani. El a aflat pe internet de organizarea concursului internaţional de sculptură în zăpadă din Elveţia, în luna decembrie. A trimis două proiecte şi ambele au fost acceptate. Tânărul buzoian a plecat din ţară împreună cu alţi patru colegi, iar acolo s-au împărţit în două echipe. Dintr-una au făcut parte trei băieţi, iar din a doua el şi un alt artist plastic, Sergiu Ioana, din Curtea de Argeş.

Concursul, la care au participat alte şase echipe din lume, s-a desfăşurat între13 şi 18 decembrie. Organizatorii au pus la dispoziţia fiecărei echipe un bloc de zăpadă lung de şase metri şi înalt de trei metri, iar unelte au fost doar drujbele şi topoarele.

„A fost o experienţă unică. Eram îmbrăcaţi în costume de schi şi zece ore pe zi stătem şi lucram în zăpadă la temperaturi care ajungeau şi la minus 20 de grade. Nu ştiu cum am rezistat patru zile atâtea ore în zăpadă. Când scoteam mănuşile, mâinile îmi îngheţau instantaneu", afirmă Bogdan Lefter.

Blocurile cu care au lucrat erau din zăpadă îngheţată şi tasată. „Este foarte greu să scoţi o operă de artă cu un topor şi o drujbă. A fost greu, dar la final am avut o satisfacţie imensă", spune tânărul buzoian.

Organizatorii au acordat premiul doi pentru lucrarea „Snow rino", care reprezenta un rinocer, opera echipei formate din Bogdan Lefter şi Sergiu Ioana. Concursul a fost câştigat de echipa Suediei.

„Pentru noi a fost un lucru extraordinar faptul că am reuşit să aducem România pe podium la acest concurs", declară Bogdan. Pentru performanţa lor, românii au fost răsplătiţi cu un sejur de trei zile într-o staţiune din Elveţia. Lucrarea a fost expusă într-un parc din oraşul Kunstwege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite