Greu de sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Baroianu (38 de ani) din Buzău a încercat joi seară să se sinucidă aruncându-se de la etajul patru. Nu a reuşit pentru că medicii veniţi la faţa locului au reuşit să-l stabilizeze.

În prezent, bărbatul se află la secţia de Terapie Intensivă de la spitalul judeţean. Tată a doi copii, Marian Baroianu nu este însă la prima tentativă de a-şi lua viaţa în ultimii 20 de ani, fiind internat în repetate rânduri la spitalele de psihiatrie de la Săpoca şi Nifon.

„Pacientul, care a mai avut alte şapte tentative de suicid, este internat la Reanimare cu politraumatisme grave la membre şi la coloană, la care se adaugă o hemoragie internă. După ce va fi stabilizat, va fi transferat la Bucureşti", a declarat Dorel Nicolescu, directorul Spitalului Judeţean Buzău.

Bărbatul suferă de depresie care, potrivit vecinilor, s-a declanşat în timpul Revoluţiei din 1989. Pe atunci buzoianul era militar în termen şi a fost martorul uciderii într-un schimb de focuri a mai multor camarazi.

„Nu se va opri până la comiterea gestului Fatal"

Tată a doi copii, elevi în clasele a treia şi a cincea, Marian Baroianu este operator şef de linie la fabrica de geamuri Gerom, iar soţia lui lucrează ca economist la Casa Judeţeană de Sănătate din Buzău.

Medicii psihiatri sunt de părere că aparenţa normalitate din viaţa buzoianului nu exclude tentativele.

„Cine este stăpânit de gândul sinuciderii nu se opreşte până nu comite gestul fatal. Puterea de a comite suicidul apare în momentul în care pacientul iese din depresie, când îşi reia viaţa normal. Am avut pacienţi care urmau să fie externaţi, iar în noaptea dinaintea plecării s-au spânzurat", a declarat medicul psihiatru Maria Cristache. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite