Eroii din Afganistan, pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au luat parte ieri la slujba de înmormântare a lui Paul Caracudă, eroului braşovean căzut în misiune, săptămâna trecută, pe frontul din Afganistan.

Bărbatul de 36 de ani era căsătorit, avea doi copii şi plecase pentru prima dată într-o misiune pe un front străin.

„Paul era un om extraordonar, un bun militar şi un bun camarad. A plecat în misiune din convingere, ca să îşi facă datoria", a declarat Nelu Zah, unul dintre colegii militarului decedat. Paul Caracudă a fost înmormântat la Cimitirul Municipal Braşov, cu onoruri militare. În memoria sa, camarazii de la Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa" au tras trei salve de pistol-mitralieră.

Tot ieri a fost înmormântat Dan Ciobotaru, un alt militar mort în Afganistan. Ceremonia a avut loc în satul Pinu, la peste 60 de kilometri distanţă de Buzău. La slujbă a participat şi fratele său, Adrian, care a venit direct de la examenul de Bacalaureat.

„Ştiam de drama acestui copil de la Grupul Şcolar «Neniţescu» şi ne gândeam că o să întârzie, din cauza înmormântării. În cele din urmă nu s-a apelat la subiectul de rezervă, fiindcă elevul a fost punctual", a declarat Florina Stoian, inspector şcolar general.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite