Cămătar arestat pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Tudor, cunoscut în lumea interlopă buzoiană după porecla „Ionică Feraru“, membru al clanului cu acelaşi nume, a fost reţinut ieri de poliţişti şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Magistraţii au decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.

Individul împrumuta sume mari de bani unor buzoieni, majoritatea patroni ai unor firme aflate în impas şi apoi modifica termenul de rambursare cerându-le clienţilor săi de zece ori mai mult din cauza dobânzilor uriaşe.

Cei care au încercat să protesteze au fost ameninţaţi cu moartea şi cu schingiurea membrilor familiei. Pe numele lui „Ionică Feraru" au fost primite de poliţişti patru plângeri penale din partea unor persoane care au fost victime ale ameninţărilor cămătarului.

Cei patru împrumutaseră în total peste 350.000 de euro. „Am avut o firmă şi nemaiputând să fac plăţile am împrumutat de la el 12.000 de euro.

După ce am luat banii a schimbat condiţiile, a schimbat termenul, dar şi dobânda. A mărit de zece ori suma şi a început să îmi ameninţe familia. Am auzit că pe alţii i-a nenorocit, le-a luat casele şi maşinile", a declarat unul dintre cei patru buzoieni care au făcut plângere penală.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite