Burse naţionale oferite de L'Oréal împreună cu UNESCO pentru tinerele cercetătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţi. Foto: Arhivă
Studenţi. Foto: Arhivă

Tinerele care vor să participe la progam trebuie să depună dosarele la Comisia Naţională a României pentru UNESCO până la data de 31.03.2012

Astăzi s-a dat startul înscrierilor la bursele naţionale oferite de grupul L'Oréal în parteneriat cu UNESCO.  Programul de burse private care se află la cea de-a treia ediţie anul acesta îşi propune să susţină femeile care fac cercetare din peste 100 de ţări. 

Tinerele din România care au titlul de doctor în ştiinţele vieţii sau chimie sau care urmează un program de doctorat într-o universitate acreditată pot depune dosarele până la data de 31.03.2012, la Comisia Naţională a României pentru UNESCO, strada Anton Cehov nr. 8 din Bucureşti sau le pot trimite prin poştă. Sunt scoase la concurs două burse, valoarea fiecăreia fiind de 42.000 de lei.

Ce acte trebuie să conţină dosarul de înscriere

1.    Formularul de aplicare semnat de către conducătorul instituţiei unde învaţă sau e angajat aplicantul.
2.    Curriculum vitae în care trebuie menţionate lucrările ştiinţifice şi articolele publicate de aplicant.
3.    Copii după actele de studii.
4.    Copie după actul de identitate al aplicantului.
5.    Descrierea în maximum două pagini a proiectului pe care aplicantul doreşte să îl desfăşoare.
6.    Recomandare din partea îndrumătorului ştiinţific.
7.    Un scurt eseu de o pagină din care să reiasă pasiunea aplicantului pentru activitatea de cercetare şi motivaţia pentru care a aplicat.
8.    Copii ale actelor relevante publicate de către aplicant.
9.    Diploma de doctor sau dovada faptului că urmează un program de doctorat.
10.    OPIS al dosarului de participare.

Dosarele de aplicaţie urmează să fie evaluate de către un juriu format din reprezentanţi ai CNR UNESCO şi ai  L'Oréal România, precum şi de cercetători de renume din cadrul Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică.  Fiecare bursă va constitui sursa de finanţare a unui proiect de cercetare desfăşurat timp de zece luni în cadrul unei instituţii din România. Proiectele selectate vor fi anunţate în luna iunie 2012, la ceremonia de premiere a câştigătoarelor. 

Anul trecut, câştigător la categoria „Ştiinţele vieţii” a fost proiectul dr. Elena Butoi, cercetător la Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu”, care analiza rolul celulelor şi moleculelor inflamatorii în accelerarea ateroscelrozei. Ateroscleroza e cauza principală a mortalităţii în ţările dezvoltate.

Bursa în domeniul „Chimiei” a fost acordată, în 2011, Nicoletei Preda, doctor în inginerie chimică la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor. Proiectul său de cercetare a avut ca subiect obţinerea unor materiale compozite, cu posibile aplicaţii în dezvoltarea de senzori şi cataliză.  


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite