Burse pentru elevii cu note bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burse pentru elevii cu note bune
Burse pentru elevii cu note bune

Elevii bistriţeni cu rezultate foarte bune la învăţătură primesc lunar 200 de lei. Diana Mihaela Vlad este unul dintre cei 100 de elevi din Bistriţa care au obţinut o bursă pentru rezultatele deosebite la învăţătură.

Are 17 ani şi tocmai a terminat clasa a X-a la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu“, la un profil de ştiinţe ale naturii. Şi nu oricum, ci cu media 10. Diana a primit bursă şi anul trecut şi va primi şi în această toamnă.
„Anul trecut, m-a chemat dirigintele meu, mi-a zis că este o bursă «Dinu Patriciu» şi mi-a dat adresa de internet. Am zis să intru să văd ce e acolo. Se oferea o bursă pentru elevii foarte buni, care învaţă bine şi nu au absenţe. A trebuit să trimit o scrisoare în care să vorbesc despre mine şi, bineînţeles, o adeverinţă de la şcoală să vadă că într-adevăr învăţ bine”, povesteşte fata.

Şi-a luat cărţi şi DEX

Diana spune că face parte dintr-o familie cu un venit mediu. Bursa completează venitul familiei sale lunar cu 200 de lei. „Primesc 200 de lei pe lună. De o parte din bani mi-am luat cărţi de cultură generală, un DEX şi o altă parte i-am pus într-un cont”, explică eleva. Alături de ea, încă 13 elevi de la acelaşi colegiu primesc o astfel de bursă. Printre ei se numără şi Zagrai Mariana Elisabeta, o elevă din Poiana Ivei, care provine dintr-o familie de oameni simpli şi cu un venit chiar modest. „Ea chiar are o situaţie materia-lă dificilă. Stă la ţară, face naveta. A avut tot timpul media peste 9 şi este o fată liniştită, retrasă, dar foarte prietenoasă”, spune Diana despre colega ei.

Inventatori ai viitorului

„Inventează-ţi viitorul!” este numele programului  demarat de Fundaţia „Dinu Patriciu“, pentru ajutorarea elevilor şi studenţilor cu performanţe şcolare bune, dar care provin din familii cu resurse modeste.
În Bistriţa-Năsăud, 102 elevi au intrat în acest program. Numele lor poate fi găsit pe internet la adresa http://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/bursieri-2009-2010. Pe acelaşi site se găseşte regulamentul pentru cei care vor, pe viitor, să-şi depună o cerere de bursă.
Programul oferă anual 5.000 de burse în valoare de 200 de lei lunar pentru elevii de liceu şi 500 de burse în valoare de 300 de lei lunar fiecare pentru studenţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite