Bucureşti: EXCLUSIV- Bursa şpăgilor în căminele studenţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: EXCLUSIV- Bursa şpăgilor în căminele studenţeşti
Bucureşti: EXCLUSIV- Bursa şpăgilor în căminele studenţeşti

Cotidianul „Adevărul de Seară“ a realizat topul preţurilor pentru un loc „la negru“ în campusurile studenţeşti din Capitală. Cel mai ieftin loc este în Complexul Studenţesc Măgurele al Universităţii din Bucureşti- 200 de euro, iar cel mai scump în Complexul Studenţesc Moxa al Academiei de Studii Economice- 800 de euro.

MAI CITIŢI:

Dezvăluirile despre administratorul unui cămin din Agronomie care i-a cerut unei jurnaliste sub acoperire de la „Adevărul de Seară“, favoruri sexuale în schimbul unei camere în cămin, a dat peste cap piaţa „tranzacţiilor imobiliare“ din campusurile universitare.

„E imposibil să mai convingi administratori să-ţi vândă cameră. Aţi băgat spaima în ei cu articolul «Sex pentru cazare». Un prieten a încercat acum câteva zile să cumpere un loc în Regie. Răspunsul şefului de cămin a fost prompt: «De unde ştiu eu că nu ai  o cameră ascunsă. Nu vezi ce minunăţii au apărut prin ziare? Nu risc nici dacă ridici tariful» Şi nu i-a dat“, a spus Mihai, un student, în vârstă de 22 de ani.

Start la „afacerile imobiliare“ ale studenţilor
Dacă administratorii nu mai iau şpagă în această perioadă, „afacerile“ studenţilor sunt însă în floare. Deşi camerele se distribuie abia peste câteva zile în toate campusurile universitare, cei care ştiu că vor obţine un loc, pentru că au medie mare, au negociat deja cu cumpărătorii.

„Voi obţine sigur o cameră pe care am de gând s-o vând cu 400 de euro. Voi locui într-un apartament cu prietenul meu“, a spus o studentă a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. De asemenea, în campusurile universitare din Regie şi Grozăveşti au apărut deja primele anunţuri cu mesajul „Cumpăr loc“.

800 de euro, cel mai scump loc
Un student care a obţinut un loc îl poate vinde cu preţuri cuprinse între 200 şi 800 de euro. Asta rezultă din sondajul realizat de ziarul nostru pe un eşantion de 200 de studenţi. 

Cel mai ieftin loc de cazare este în Complexul Măgurele al Universităţii din Bucureşti iar cele mai scump în Complexul Moxa al Academiei de Studii Economice şi în căminele „U“ din Complexul Regie care aparţin Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“. Camerele din Complexul Moxa sunt în regim garsonieră.

Ceea ce face ca preţul să fie foarte mare este însă zona, campusul Moxa fiind în buricul Capitalei, aproape de discoteci şi de cluburi, pe când campusul Măgurele este în afara Bucureştiului. De asemenea, ca în fiecare an, oferta este extrem de mică pentru un loc în Moxa.

Topul şpăgilor în campusurile din Bucureşti:
1.    Complexul Moxa- 700-800 de euro
2.    Complexul Regie – 500-550 (căminele P), 600-700 (căminele U)
3.  Complexul  Leu- 450-500
4.  Complexul  Belvedere- 400-500 de euro
5.  Complexul Agronomie- 300-450 de euro (căminele A), 400-500 (căminele C)
6.    Complexul Tei- 300- 500 de euro
7.   Complexul  Grozăveşti- 300-550 de euro
8.   Complexul  Kogălniceanu- 300-400 de euro
9.   Cămine  Fundeni, Poligrafie- 200-300 de euro
10. Complexul Măgurele- 200-250 de euro

Citeşte mai jos ce a păţit portarul de la Universitatea de Medicină din Timişoara, care a descoperit cea mai oribilă crimă comisă în Banat:

Timişoara: Portarul care a descoperit crima de la Medicină e disperat: a rămas fără job şi e îngropat în datorii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite